EXCLUSIV. Am vorbit cu soția criminalului din Sălaj care a ucis o pictoriță în Anglia. Mărturii ȘOCANTE

Soția tânărului Cristian Sabou, un sălăjean care a comis o crimă oribilă în Anglia, a rupt tăcerea și a decis să vorbească despre evenimentul înspăimântător pe care soțul ei l-a provocat în Anglia. Cristian, criminalul unei pictorițe din Bosham a fost căutat timp de cinci ani de autorități. Pe capul acestuia s-a pus și o recompensă de 20.000 de lire, însă în cinci ani autoritățile nu au descoperit mare lucru.

C.M., soția criminalului, este cea care a alertat autoritățile despre crima comisă de soțul ei. În urmă cu un an, susține aceasta, a anunțat Poliția pentru că îi era foarte frică de Cristian. Tânăra spune că a tot insistat la Poliție, iar în cele din urmă s-a demarat o anchetă, iar cele susținute de ea s-au adeverit.

"Eu nu am luat legătura cu familia femeii pe facebook pentru că nu aveam de unde să știu ce facebook au. De frică am alertat poliția. Și acum îmi e frică pentru că va face pedeapsa în România. Am crezut că nu se mai face nimic în acest caz și am tot insistat", mărturisește femeia. 

C.M. mărturisește că a aflat de crima pe care a făcut-o soțul ei în timp ce se uita prin telefonul său și a văzut că are foarte multe materiale referitoare la crimă. După ce a aflat de eveniment, soția mărturisește că agresorul i-a propus să renunțe la cele două fete pe care le au împreună, să le dea în grija statului, pentru că așa le-ar fi mult mai bine. Aceasta nu a acceptat însă și în acel moment, plin de furie, Cristian a început să le bată pe fete. Uneia dintre ele chiar i-a spart buza.

Soția susține că de frică a alertat Poliția. Cristian a început să bage spaima în familia ei, iar din acest motiv a decis să rupă tăcerea și să anunțe autoritățile. 

Mai mult, cele două fete pe care le are împreună cu criminalul nu îl mai recunosc pe Cristian drept tată. 

"Când văd poze pe telefon (n.r. - cu agresorul), îl împing și spun că acesta nu e tata. Le e frică de el. Nici când am născut nu a fost în țară", mărturisește femeia. 

Filmul crimei

Povestea începe în 2013 când o crimă înspăimântătoare în orașul Bosham a șocat întreg Regatul Unit. Pictorița Valerie Graves a avut ghinionul de a fi omul nepotrivit la locul nepotrivit și a sfârșit dramatic, fiind omorâtă de Cristian Sabou, un tânăr ce se trage din satul Chilioara, județul Sălaj. 

Sălăjeanul Cristian Sabou a omorât-o pe pictoriță în momentul în care aceasta l-a prins la furat în casa unui britanic de care ea avea grijă. În timp ce Valerie a vrut să alerteze autoritățile despre jaf, Cristian a scos un ciocan, a lovit-o, iar pictorița a murit pe loc. 

Cinci ani au încercat autoritățile din Bosham să identifice criminalul. La un moment dat chiar au arestat o persoană, însă din lipsă de probe aceasta a fost eliberată. Între timp a apărut și arma crimei, descoperită la 600 de metri de proprietatea unde a fost omorâtă pictorița. Cercetările au continuat, iar autoritățile au anunțat că oferă 10.000 de lire recompensă celui care oferă informații despre criminal și 20.000 de lire pentru cel care îl capturează. Cazul a ajuns apoi să fie extrem de mediatizat. 

Între timp, Cristian Sabou, agresorul, s-a stabilit în orașul clujean Dej, unde în cele din urmă a fost și prins. Pe 9 iulie, dis de dimineață, anchetatorii au reușit să-l ridice în cele din urmă de la domiciliu pe Cristian și să-l ducă la audieri. Tânărul sălăjean a fost arestat după ce și-a recunoscut crima. 

Adauga comentariu