Exclusiv! Alin Tișe despre cazul Rocsana Contraș: „Nicio persoana nu va mai interfera în aplicarea legii!”

Dezbaterea online de astăzi privind regulamentul de navigație pe lacurile Tarnița și Fântânele a stârnit o amplă controversă pornită dintr-o situație clasică în folclorul administrativ românesc, și anume: „lupul paznic la oi”.

Potrivit proiectului de hotărâre de Consiliu Județean care va reglementa navigația bărcilor permise pe Tarnița și Fântânele, Art. 16. (1), „Controlul modului de aplicare a prevederilor prezentului regulament, precum și constatarea contravențiilor prevăzute de legislația în vigoare și de prezentul regulament se fac de către agenții constatatori din cadrul Serviciului Public Județean Salvamont – Salvaspeo Cluj - Biroul Arii Protejate”.

Problema e că șefa Ariilor Protejate este Rocsana Contraș, iubita (sau fosta iubită, pe Facebook și-a pus la status „singură”) lui Abdul Rahim (care are încă la status pe Facebook „într-o relație”), un tânăr împătimit de datul în bărci motorizate pe Tarnița.

Foto: Facebook Abdul Rahim

Așadar, dacă proiectul de hotărâre ar fi votat ca atare, controlul modului de aplicare a prevederilor regulamentului de navigație pe Tarnița – Fântânele, precum și constatarea contravențiilor, ar urma să se facă de către agenții constatatori din subordinea Rocsanei Contraș, agenții putând ajunge chiar în situația, ipotetică, bineînțeles, de a o amenda tocmai pe șefa lor sau pe iubitul (sau fostul iubit al) acesteia.

Potrivit surselor Ziar de Cluj, Rocsana Contraș e o veche liberală, din filiera de cadre de partid apropiate fostului președinte de CJ condamnat penal, Horea Uioreanu, sinecura de la Salvamont fiind obținută pe aceeași filieră, tânăra liberală fiind ulterior menținută în funcție de toți cei care i-au urmat lui Uioreanu la șefia Consiliului Județean Cluj. Dacă, până acum, funcția deținută de către liberală era una fără prea mari responsabilități, acum noile responsabilități profesionale par a se bate cap în cap cu responsabilitățile personale, pasionale ori relaționale.

Contactat de Ziar de Cluj, Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, a declarat:

„Am verificat situația supusă discuției. Analizăm înființarea unui compartiment de verificare și control zone protejate și lacuri.

Cei care nu se vor mai regăsi în acest compartiment, vor fi concediați.

Vă asigur că nici o persoana nu va interfera în aplicarea întocmai a legislației.”

Adauga comentariu