Excelența Sa Emil Boc se laudă cu Premiul de Excelență pentru Transport Public și Mobilitate. Pe când un Premiu de Excelență pentru Trafic Blocat și Autobuze Ticsite?

Primăria Cluj-Napoca a câștigat, aseară, Premiul de Excelență pentru Transport Public și Mobilitate în cadrul Galei Asociațiilor Municipiilor din România.  Cum se putea altfel decât ca primarul Emil Boc să posteze pe Facebook această realizare, iar presa locală să preia cuvânt cu cuvânt postarea. Nimeni nu s-a întrebat dacă acest premiu reflectă realitatea din oraș și dacă primarul nu a omis să ne spună ceva. 

„Acest premiu reflectă preocuparea municipalității pentru îmbunătățirea transportului în comun din Cluj-Napoca, consolidarea de surse de finanțare pentru investiții semnificative în sector, utilizarea noilor tehnologii, siguranța călătorilor și creșterea standardelor în ceea ce privește mobilitatea urbană în general. Municipiul Cluj-Napoca este primul din țară în care circulă autobuze electrice în sistemul de transport public. 11 astfel de vehicule sunt acum în circulație, urmând a fi achiziționate alte 30 autobuze electrice, cu fonduri europene. În prezent, 1/3 din flota de transport public este nepoluantă”, a scris Boc, imediat după ce a primit premiul. 

Într-adevăr, în Cluj-Napoca circulă autobuze electrice, troleibuze și tramvaie moderne, dar de ce nu spune Emil Boc și despre minciuna din 2012 când conducerea Primăriei a promis vreo 12 tramvaie moderne, dar de fapt au fost cumpărate doar 4? Abia anul acesta, a fost finalizată o licitație pentru cumpărarea a 22 de tramvaie noi. De asemenea, nu a spus primarul Emil Boc nici despre autobuzele și troleibuzele care sunt insuficiente la orele de vârf astfel că oamenii circulă cu fața lipită de geam din cauza aglomerației. Nici despre liniile de transport prea puține în anumite cartiere. 

Dacă Boc nu a spus nimic despre toate acestea, i-au bătut obrazul cetățenii care văd și problemele din oraș, nu doar premiile de excelență. 

comentarii boc premiu

comentarii boc premiu

comentarii boc premiu

Despre aglomerația de la orele de vârf nici nu are rost să mai discutăm. Deja toată lumea știe că orașul se blochează total în anumite zone, iar la primii stropi de ploaie nu se mai poate circula. 

„În dezvoltarea sistemului de transport în comun, am ţinut întotdeauna cont de nevoile cetăţenilor, principiu care rămâne baza colaborării dintre municipalitate şi Compania de Transport Public Cluj-Napoca. Vom continua să testăm noi rute, acolo unde este nevoie; să sprijinim iniţiativele cetăţeneşti ce vizează mobilitatea urbană sustenabilă, vom continua procesul de înnoire a parcului auto, precum şi alte măsuri pentru asigurarea celor mai bune condiţii de deplasare în oraș, pentru toţi cei care locuiesc, lucrează ori vizitează Cluj-Napoca”, a promis Boc. 

Adauga comentariu