Ex-șeful SRI Cluj, noul rector la Academia de Poliție

Noul rector al Academiei de Poliție este Claudiu Chindriș, fost ofițer SRI și „Doi și-un sfert”, care a ocupat funcțiile de șef al Departamentului de Informații și Protecție Internă din Ministerul de Interne, șeful Serviciului Județean de Protecție Internă Cluj și șeful Departamentului de Analiză din Academia SRI, arată în exclusivitate cei de la Gazeta de Cluj.

De asemenea, el figurează ca făcând parte din Comitetul pentru situații de Urgență Cluj pe poziția de șef al Departamentului de Protecție Internă.

”Backgroundul noului comandant al Academiei de Poliție îmi indică faptul că la nivelul conducerii Ministerului de Interne s-a ajuns la aceeași concluzie care se poate desprinde din toate anchetele mele din ultimii ani: dezastrul e atât de mare la Academia de Poliție încât un civil nu ar avea nicio șansă să curețe mizeria de acolo, astfel încât e nevoie de o mână de fier care să poată repara #urgia. Astea ar fi premisele teoretice, însă în mod evident că o schimbare structurală în Academia de Poliție nu poate fi făcută de un singur om, oricine ar fi el”, arată una dintre sursele Gazeta de Cluj.

Citește și: Toti oamenii din jurul prefectului Mircea Abrudean. Cine sunt greii Clujului din Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta

De asemenea, un alt lucru interesant în biografia lui Claudiu Chindriș este faptul că el nu are doctorat, fiind doctorand la UBB începând cu anul trecut. Nu a absolvit Academia de Poliție, ci este absolvent de facultate și masterat la UBB. Asta însemnă că nu va avea nicio sensibilitate morală față de vreunul dintre „foștii domni profesori” din Academie, ceea ce înseamnă că nu îl leagă nimic de niciuna dintre rețelele de plagiat și de corupție împământenite acolo. 

”Înainte de ora 8:00, de pe ușa biroului rectorului a fost dată jos plăcuța cu numele lui David Ungureanu aka două doctorate, două plagiate. Acesta a fost semnul pentru angajații Academiei că schimbarea conducerii s-a produs.

Problema, din punctul meu de vedere, e alta: gașca prietenilor lui Adrian Iacob – Marius Mihăilă, în frunte cu David Ungureanu, Bogdan Țonea & Co, a stat șase luni la conducerea Academiei, timp în care a făcut prăpăd doar pentru a se asigura că își securizează posturile și privilegiile în viitor. Una dintre schimbările făcute de aceștia a fost introducerea în Carta Universitară a posibilității de a ocupa orice funcție academică – inclusiv de prorector și decan – de persoane care nu sunt cadre didactice și nici nu au doctorat. Cert este că astăzi începe o nouă etapă la Academia de Poliție, cu o nouă conducere. Rămâne de văzut ce va presupune această nouă etapă”, mai spune sursa.

Adauga comentariu