Europarlamentarul Norica Nicolai sustine actiunea lui Liviu Alexa si premiaza, la randul ei, elevii cu talent la scris

Europarlamentarul Norica Nicolai i se alatura lui Liviu Alexa in demersul de a premia libertatea de exprimare a liceenilor. Aceasta le va oferi, atat celor trei castigatori care au fost deja premiati, cat si urmatorilor trei, cate o excursie la Bruxelles. 

In urma cu cateva saptamani, Liviu Alexa, un sustinator activ al cauzei elevilor de la Sincai, a organizat un concurs inedit adresat tinerilor.

Acesta a oferit, din buzunarul propriu, 3.000 de lei pentru trei cele mai bune eseuri cu tema “Dau Dislike Razboiului”. In concurs s-au inscris 21 de elevi de liceu, dintre care trei au fost alesi castigatori. Locul I a fost premiat cu 1.500 de lei, locul II cu 1.000 de lei, iar locul III cu 500 de lei. 

Impresionata de initiativa, Norica Nicolai a decis sa se alature acestei cauze si sa ii premieze, la randul ei, pe cei mai talentati dintre elevi. 

Norica Nicolai care a fost placut impresionata de initiativa Ziar de Cluj privind concursurile de eseuri adresate liceenilor clujeni si care doreste, daca sunteti de acord, sa ii premieze pe primii 3 selectati de voi in aceasta saptamana si pe urmatorii 3 de la urmatorul concurs, cu o excursie la Bruxelles. Aici, cei sase tineri vor intra in contact cu Parlamentul European si vor putea afla mai multe despre functionarea institutiilor europene, ceea ce poate contribui la dezvoltarea lor de mai tarziu, in mod pozitiv”, ne-a spus Roxana Nica, asistenta europarlamentarului clujean.

Urmatoarea tema pentru concursul de eseuri, “lupta” in care sunt asteptati sa se inscrie cat mai multi dintre liceenii Clujului, este: “De ce iubesc Romania”. 

Pot participa la concurs toti liceenii Clujului care au o parere despre tema, care nu se tem sa si-o exprime, care vor sa lupte pentru ca ea sa fie citita, care au curajul sa semneze cu nume si prenume respectivul eseu.

Podiumul va fi la fel de generos: locul I - va fi premiat cu 1.500 de lei, locul II cu 1.000 de lei si locul III cu 500 de lei. In plus, si acesti trei castigatori vor primi, din partea Noricai Nicolai, o excursie gratuita la Bruxelles. 

Jos Palaria, Norica Nicolai! Ne-ati incalzit sufletul cu gestul dumneavoastra. 

Comentarii

zoro

23.04.2015 09:38

Cam astea ar trebuii sa fie activitatile capitalei culturale a Europei. Activitati prin care sa premiem si sa sustinem dezvoltarea tineriolr din punct de vedere social si cultural pentru ca aceasta generatie sa poata sa isi construiasca un viitor nu avem nevoie ca, cel mai mare eveniment al capitalei sa fie un festival, fastival care presimt ca va transforma, in aceasta vara, Clujul intr-o capitala europeana a traficului de droguri. Dar asta ar trebuii sa fie in atributiile primariei si a consiliului local nu a unui ziar si pe aceasta cale vreau sa imi exprim respectul fata de Ziar de Cluj si mai ales fata de Liviu Alexa

Adauga comentariu