Europarlamentarul Daniel Buda a rabufnit in contextul documentarului britanic despre romani: “Rusine, «lordule» David Cameron!”

Controversatul documentar “The Romanians Are Coming” difuzat marti seara de Channel Four a starnit indignare si in Parlamentul European. Eurodeputatul clujean Daniel Buda considera ca documentarul este discriminator si arata ca o reactie a Comisiei Europene nu ar trebui sa intarzie, potrivit paginaeuropeana.ro.

“Jean-Claude Juncker si Comisia pe care o conduce trebuie sa reactioneze de indata impotriva valului de extremism din Uniunea Europeana. Si rusine autoritatilor publice din Marea Britanie! Recentele «zbateri» de la postul TV, Channel 4, din Marea Britanie, ne demonstreaza faptul ca acest stat nu numai ca este departe de a da dovada de toleranta dar este si departe de a respecta directiva europeana cu privire la combaterea discriminarii pe motive de origine rasiala sau etnica, religie sau credinta. Este inadmisibil ca autoritatile din Marea Britanie sa nu aiba o pozitie publica legat de afirmatiile defaimatoare asupra cetatenilor romani aflati la munca in acest stat. «Lorzii» britanici, in frunte cu David Cameron, ar trebui sa inteleaga ce inseamna respectul fata de cei care le trateaza bolnavii, le cresc si le educa copiii. Recentele evenimente din Grecia, valul de extremism din Franta dar si documentarul discriminator de la televiziunea din Marea Britanie la adresa romanilor ar trebui sa genereze o reactie ferma din partea Comisiei Europene in privinta respectarii directivei UE privind combaterea discriminarii pe motive de origine rasiala sau etnica, religie sau credinta de catre statele membre. Nu cred ca trebuie sa avem de-a face cu atentate de genul celui de la revista «Charlie Hebdo» din Paris, unde au murit oameni nevinovati, pentru a ne da seama ca avem o problema. Si inca o data, rusine autoritatilor publice din Marea Britanie”, a declarat europarlamentarul Daniel Buda, pentru sursa citata.

 

Comentarii

claudiu

20.02.2015 04:25
Sa le fie rușine gunoaielor de englezi și Gunoaielor din conducerea României care ne trimit sa fim sclavi pt câteva lire în buzunar și mai ales gunoaielor care profita de pe urma oamenilor rușine vouă..Rușine pt ca nu știți în ce condiții și cum muncesc uni oameni pt o coaja de pâine pt a strânge ceva bani copiilor lor rămași acasă și ce mizerie rasiala și discriminatorie sunt supuși și în ce condiții mizere trăiesc pt a fi cetățeni ai unei alte tari nu a tari din care ei vin...

ggg

24.02.2015 18:41

Buda esti varza.Termina cu vrajeala.

Adauga comentariu