„Europa” de Cluj: „Am tot sunat la Rosal, Primărie, Poliția Locală și doar am fost redirecționați de la unii la alții...”

Ne scriu cetățenii: de la 1 Iulie 2019, o dată cu colectarea selectivă a deșeurilor pe 4 fracții, firma Rosal a evitat să mai intre pe Aleea Azur pentru a ridica deșeurile. Situația este cu atât mai infectă cu cât firma de salubritate ridică selectiv deșeurile colectate de clujeni: pe strada Eugen Ionesco punctele gospodărești sunt golite, iar pe Aleea Azur, ba...


Mai mult, instituțiile responsabile de acest dezastru aruncă vina dintr-o curte într-alta: solicitările localnicilor sunt redirecționate de la Rosal la Primărie și de la municipalitate la Poliția Locală. 

Dar gunoaiele continuă să troneze nestingherite.

„De săptămâna trecută, nu ni se ridică gunoiul. De obicei se ridica luni.

După 1 iulie 2019, nimic. 

Ne-am făcut griji să colectăm selectiv, cu toate că nu am primit tomberoane colorate, ne-am cumpărat saci mari și de săptămâna trecută colectăm selectiv și acum avem gunoiul colectat la comun, de acum două săptămâni, și gunoiul de săptămâna trecută, colectat selectiv, toate în fața blocului, maturându-se la soare. Săptămâna trecută am tot sunat la Rosal, Primărie, Poliția Locală și doar am fost redirecționați de la unii la alții...

Nu știu ce am mai putea face. Suntem disperați”, notează un localnic.

Situația este cu adevărat neplăcută pentru locatarii care au geamurile spre parcare, locul nemijlocit unde au fost amplasate tomberoanele.

  „Europa” de Cluj

Cartierul Europa, unul dintre cele mai noi cartiere ale municipiului Cluj-Napoca, se confruntă cu problema deșeurilor lăsate sub razele soarelui de iulie. Perioadă în care Primăria Cluj-Napoca a implementat colectarea selectivă a deșeurilor pe 4 fracții, conform OUG 74/2018, doar pe hârtie.

Din păcate, nu doar că firmele de salubritate nu au pus la dispoziția cetățenilor tomberoanele colorate, corespunzătoare celor 4 fracții de deșeuri, dar începând cu data de 1 iulie acestea nu au mai ridicat DELOC gunoiul de pe unele străzi din cartierele clujene.

 

 

 

Adauga comentariu