Eugen Cecan, șeful DRDP Cluj, acuzat că mituiește martorii din dosarul său de DELAPIDARE

Un lucru e cert, dincolo de partidele politice care ajung la guvernare, o serie de oameni rămân de neclintit în ciuda dosarelor penale, a suspiciunilor de corupție ori a trecutului dubios. O parte din aceste criterii pare să le îndeplinească șeful DRDP Cluj Eugen Cecan, cel care a fost trimis în judecată pentru delapidare. Dosarul se află pe rolul instanțelor clujene, în prima etapă de judecată, după ce s-a ”plimbat” de la judecătorie la tribunal și curte pe motive de competență. Culmea, dacă într-o lume normală Eugen Cecan era zubrat din DRDP Cluj, la noi se pare că apar dezvăluri despre cum omul profită de funcția pe care ÎNCĂ o deține pentru a „da șpagă martorilor din dosar”.

Desigur că în dosarul de delapidare unde Cecan este trimis în judecată pentru că a folosit utilajele și angajații din subordine pentru probleme personale și lucrări în beneficiu propriu, martorii sunt angajați ai DRDP Cluj. 

Alin Mihăiță Goga, fost director al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, în cadrul căreia funcționează DRDP Cluj, lansează acuzații demne de cercetările DNA Cluj. Asta dacă mai avem un DNA Cluj respectabil. Goga susține că Eugen Cecan a găsit o metodă de recompensă/șpagă mascată pentru martorii din dosarul cu delapidarea și pentru familiile acestora.


„Deși în jurul lui e o ditamai furtuna "perfectă", deși presa URLĂ la propriu despre aranjamentele penale pe care le face Eugen Cecan, acesta își aranjează "apele" netulburat! Acum, continuă operațiunea de "mituire" a martorilor din procesul penal...
Aceste aspecte, DE MITUIRE A MARTORILOR, s-au întamplat după data de 06.11.20219 de când Eugen Cecan asigură conducerea DRDP Cluj, iar Biroul Integritate din CNAIR se poate AUTOSESIZA asupra următoarelor aspecte:
- a procedat la majorarea salarială a martorilor din dosarul penal, la nicioluna de la instalarea în funcție (decembrie 2019); Exemple: Aneta Vișan, Hăganu Emil, Mateaș Loghin, Crișan Ioan, Bun Mircea Georgel, Vălean Mircea Dan;
- a procedat la intimidarea altor martori prin intermediul unor delegări;
- a renunțat la cercetarea disciplinară a angajatului Loghin Mateaș, martorîn dosarul penal.

În cazul domnului Mateaș Loghin, Șef sectie Baia Mare se demarase cercetarea disciplinară pentru neîndeplinirea unor atribuții specifice, iar cercetarea disciplinaracare nu s-a mai finalizat la presiunea lui Eugen Cecan. În cazul martorului Crișan Ioan, Șef Secție Zalău, actualmente pensionar, Eugen, un băiat fin, a procedat la angajarea ginerelui acestuia, domnul Mocean Cosmin, pe postul de controlor trafic.
MÂINE, IOGEN ARE PROCES LA JUDECĂTORIA CLUJ-NAPOCA, IAR ȘOFERUL E PRINCIPALUL MARTOR AL ACUZĂRII...IA GÂNDIȚI-VĂ VOI, DUPĂ SELECTAREA SOȚIEI, CAM CE DECLARAȚII VA DA ACESTA ȘI ÎN FAVOAREA CUI?!”, declară fostul director al CNAIR. 

Goga prezintă și două documente care probează ipoteza sa: 

Iată și dovada că soțul Danielei Costea a fost audiat în calitate de martor în dosarul penal al lui Cecan: 

Adauga comentariu