Afacerea zilei

Ești newbie la pariuri? Te ajută Bang Bang! Cum ar fi să ai un surplus financiar fără prea mare efort?

Toate poveștile încep la fel. Costel avea un job bun, până într-o zi când a vrut mai mult și a decis să își schimbe viața. A urmat un curs, a investit o căruță de bani în visul său, l-a pus pe picioare și acum se scaldă în profit. La propriu.

Sau: Gigel abia trăia de pe o lună pe alta. Nu mai știa cum să facă față greutăților financiare. Îi plăcea să repare mașini, însă știa că dacă își deschide un atelier va avea mult de muncă. Nu s-a lăsat. Și-a transformat visul în realitate, a luptat din greu și azi e numărul unu în orașul său.

„Cu multă muncă și perseverență, poți și tu. Trebuie doar să vrei și să faci asta și asta.”

Unde „asta” e un serviciu trântit de o firmă care îți vinde gogoși.

Pe scurt, formule ale succesului aruncate pe internet drept momeală pentru cei care vor mai mult de la viața lor. Și sunt mulți. Dacă te uiți acum în jur, vei vedea cel puțin o cunoștință care vrea altceva de la viață. De fapt, ce ne tot învârtim aiurea? Și tu faci parte din categoria asta, altfel nu ai fi aic, sa citesti asta. Așa că lumea speculează, îți vinde teoreme ale succesului, tu scoți bani din buzunar în speranța că îți va fi mai ușor, iar, la final, constați că ai de muncit cât 1.000 ca să ajungi în punctul pe care ți l-ai fixat.

Cum ar fi să ai un surplus financiar fără să ridici măcar un deget? Ok, să nu exagerăm, totuși. Vei ridica un deget. Dar doar cât să apeși pe niște taste. Restul de nouă le poți folosi la orice altceva.

 

Conturile flămânde vor bani de pus deoparte

 

În acest moment, la fiecare final de lună ai conturile secate, flămânde după următorul salar. La fiecare început de lună îți iei banii, plătești ce ai de plătit, trăiești, cheltui aiurea și o iei de la capăt. Perspectiva viitorului e departe. Nici măcar nu te gândești că s-ar putea, într-o zi în care conturile tale sunt în continuare goale, să rămâi fără job.

Și atunci ce faci? Te arunci într-un compromis, te angajezi în primul loc care îți iese în cale și o iei de la capăt. E ok. Toți ne simțim bine în locul nostru de muncă călduț, puțini suntem cei care am învățat să ne drămuim banii și și mai puțini suntem cei care vrem mai mult de la noi în fiecare zi. Primul pas să ieși din rutină e contul de economii și contul de făcut pui.

Socoteala e simplă: 50% din salar merge pe „trăit”, 25% pe contul de economii, 20% pe contul de făcut pui și 5% pe bere și distracții. Cam asta ar fi regula de bază. În funcție de salar poți scădea și crește procentele, așa încât să nu ajungi subnutrit, dar nici să îți furi singur căciula. Cu banii strânși în contul de economii îți vei pune deoparte lunile de „liniște”. Cu cât sunt mai mulți, cu atât vei fi mai relaxat când vei decide că vrei să o iei pe cont propriu sau te trezești brusc fără job. Ce-i cu contul de făcut pui? E acel sac de bani pe care îl vei folosi ca să îți înmulțești banii. Asta pentru că nu îți va ajunge să trăiești lunar cu doar 50% din salar.

Îți trebuie un surplus care să vină simplu, fără prea mari bătăi de cap și care la final de lună să îți permită să îți plătești chiria, facturile sau ce te mai doare acum la buzunar. Bine, bine, și cum îți pui bani la înmulțit?

 

Fii smart cu pariurile alaturi de Bang Bang!

 

Dacă ți-am arunca acum în față cuvintele „pariuri sportive”, cel mai probabil vei fugi mâncând pământul. Asta pentru că pentru tine, banii câștigați cinstit și cu multă muncă sunt mai valoroși decât cei care îți „cad din cer”. Felicitări! La fel credem și noi! Și mai credem că la final de zi, banii sunt tot bani. 100 de lei câștigați în 8 ore de stat la birou, sau 100 de lei câștigați în 90 de minute plus prelungiri, sunt tot 100 de lei de care poți să îți cumperi doar chestii de 100 de lei.  Crezi că dacă stai la o bere sau te uiți la un film în timp ce undeva, pe un site, banii tăi se înmulțesc, nu sunt bani câștigați corect? De ce nu ar fi? Sunt cinstiți pentru că ai speculat corect. Nu i-ai furat. Ai fost sigur că se va întâmpla ceva și te-ai jucat cu șansa asta. Te-ai distrat cu viața și ea te-a răsplătit. E ca la bursă sau ca la fondurile de investiții. Doar că la pariuri regulile sunt mult mai puține și jocul e mult mai simplu.

 

Pariori sportivi de păcănele

 

Bine, bine, dar ce facem cu vecinul de la 4 care și-a vândut apartamentul după ce a pierdut la păcănele și a rămas dator vândut unor dubioși ce-și spun cochet creditori, sau în termeni mai populari, cămătari? Nu vrei să ajungi acolo. Foarte bine. Nici noi nu vrem. De aceea pariurile sportive nu sunt păcănele. Sunt varianta deșteaptă de pariuri puse cu cap, cu câștig maxim și pierderi minime. Asta, desigur, dacă urmezi niște reguli simple. Dacă nu, mai bine joacă la păcănele. E aceeași chestie. Cel mai bun exemplu de parior sportiv de păcănele e prietenul acela care de fiecare dată când joacă Steaua, echipa lui favorită, pariază cu ea. O face cu sufletul, e implicat, se uită la meci, urlă de fericire când a câștigat și sparge pahare când a pierdut. Pune la pariuri chiar și atunci când echipa trece printr-o perioadă grea și e efectiv imposibil să câștige. O face ghidat de pasiunea pentru echipa asta și speranța că poate-poate, se va întâmpla o minune. Așa că e logic să te gândești că treaba asta ține mai mult de noroc. O lași baltă, te uiți cu milă la prietenul tău și îl lași să piardă în continuare. Doar că nu e vina ta că prietenul tău joacă prost la pariuri, că nu va avea niciodată profit, va fi nesătul și ancorat în sentimente care îl vor îngropa.

Aceasta e prima regulă în pariurile sportive jucate cu cap. Să nu pui suflet, să nu pariezi sentimental. Următoarea regulă e să cunoști mașinăria aceasta ca în palmă. Pentru un newbie sunt importante patru lucruri.

 

Vocabularul de pariuri și de potențiale rezultate

 

La evenimentele sportive individuale sau în echipă există trei tipuri de rezultat. Câștigă gazdele (notat cu „1”), remiză (notat cu „x”), sau câștigă oaspeții (notat cu „2”). Asta înseamnă că ai șanse de 33% să „nimerești” rezultatul înainte de finalul partidei. Acest tip de pariu stă la baza pariurilor sportive, însă nu e cel mai răspândit. Asta pentru că profesioniștii s-au prins că sunt alte tipuri de pariuri care au șanse mai mari de câștig. Un exemplu sunt pariurile pe goluri. Dacă pui un pariu GG (Goal-Goal), înseamnă că ambele echipe vor da gol. Dacă pariezi pe 2+, înseamnă că vor fi marcate mai mult de două goluri pe meci. Și tot așa. Sunt cele mai răspândite jocuri pentru că nu trebuie să îți bați capul cu cine va câștiga. Mai există pariurile relative unde pariezi pe faptul că fiecare echipă va marca cel puțin o singură dată sau că echipa gazdă va da cel puțin un gol. Însă și aici e cu schepsis. De ce să riști când poți paria pe un 2+ și ai șanse mult mai mari de câștig?

Mai ai pariuri simple, ceea ce înseamnă că vei paria pe un singur meci și un singur criteriu,  pariuri simple combinate sau pariurile cumulate, unde pariezi pe mai multe meciuri.

 

Un exemplu de pariu simplu combinat și cel mai avantajos tip de pariu, pentru că îți cresc șansele de câștig de până la 66%:

Steaua-Dinamo: 1x (adică pariezi că ori va câștiga Steaua, ori va fi egal).

 

Un exemplu de combo cu două meciuri:

Steaua – Dinamo: 1x

FC Voluntari – Viitorul:  GG (adică ambele echipe vor da gol)

 

E important, indiferent că ești la început de drum sau deja profesionist în arta pariatului sportiv, să nu fii egoist și să pariezi maxim pe două echipe într-un combo. De ce? Pentru că cu cât ai mai multe meciuri pe un bilet, cu atât șansele sunt mai mari să pierzi banii pariați. În exemplul de mai sus, degeaba câștigă Steaua, dacă la al doilea nu se dă gol. Poți câștiga 5 meciuri pe un bilet și să îl pierzi pe al șaselea. L-ai pierdut, ai pierdut banii. Cea mai și cea mai tare soluție, e însă, să pui zilnic un singur pariu simplu, fără alte complicații.

 

Cota poate fi momeală sau câștig garantat

 

Cota e premiul pe care ți-l oferă casa de pariuri și ea se înmulțește cu banii pe care i-ai pus la bătaie. Dacă, de exemplu, ai o cotă de 1,5, ai pariat 100 de lei și ai câștigat, asta înseamnă că vei avea un câștig de 50 de lei (1,5*100=150-100=50). În cazul în care joci mai multe meciuri pe un bilet, cotele se înmulțesc. De exemplu, pe două meciuri poți avea o cotă de 1,5 și 1,3. Asta înseamnă o cotă de 1,95 și un câștig de 95 de lei la un pariu de 100 de lei. Da, știm, sună tentant să joci la combo. 95 de lei sunt mai mulți decât 50. Corect! Dar sunt șanse mai mari să câștigi 50 de lei decât 95. În cazul în care alegi să joci pe două echipe, trebuie să te asiguri că ambele meciuri sunt cotate la peste 50% șanse de câștig, că echipele câștigătoare sunt în formă, etc, deci, ai mai mult de muncă. Și cum nu vrei să îți rupi urechile în strategii și statistici, mai bine mergi la sigur.

Și aici mai există un șiretlic. Când vezi o cotă peste 2, fugi cât vezi cu ochii. Nu uita. Cota e premiul pe care îl pune la bătaie casa de pariuri. E de la sine înțeles că nu îți va da un premiu mare decât atunci când e sigură că vei pierde. Momelile le poți cel mai bine observa când există o diferență foarte mare între cele două echipe cotate. De exemplu, dacă la meciul dintre Steaua și Viitorul, Steaua are o cotă de 1,7 și Viitorul una de 3,5, e clar că Steaua va avea șanse mai mari de câștig. Casa de pariuri nu îți va da niciodată o cotă mare pe un câștigător. Premiile acelea sunt puse acolo ca să îți fure ochii, sufletul și banii.

 

Lăcomia și sistemul de bankroll

Bankroll-ul sau acei 20% lunari din contul de făcut pui financiari, este portmoneul doar pentru pariuri. Sunt acei bani de care nu îți va părea rău dacă îi pierzi și te poți lipsi de ei. Sunt acei bani care să îți aducă aminte zilnic că până la urmă, pariurile sunt un joc de noroc. Anatomia bankroll-ului e simplă. E important să îți stabilești o sumă de pariat zilnic și să ai tot timpul bani în avans pe minim 10 zile. Asta înseamnă că dacă vrei să pariezi 100 de lei pe zi, să ai în bankroll 1.000 de lei. Când nu îi mai ai, nu dispera. Stai cuminte până îi aduni din nou.

Pornește la drum cu Bang Bang!

Dacă vrei să nu îți golești bankroll-ul din primele 10 zile, folosește Bang Bang. Ai tot parcursul pe site și poți vedea că suntem pe verde la final de lună. Sistemul e simplu și avem câteva reguli de bun simț. Dacă te-ai hotărât să faci profit din pariuri sportive și să îți pui contul de înmulțit bani la treabă, e important de știut că „aproape” te obligăm să pui un singur pariu pe zi, cel recomandat de noi. Dacă vrei să te joci cu soarta, fă-o în altă parte și pe alți bani. Șiretlicul e să nu te întinzi, să nu fii egoist și lacom. Cu cât adaugi mai multe pariuri în plus față de recomandarea noastră, cu atât șansele sunt mai mari să pierzi.

Pariul primit ca sugestie are aproape întotdeauna o cotă între 1,6 și 1,85. Rata de succes e la minim 75% pe lună. Asta înseamnă că din 20 de pariuri nimerim 15. Adică minim 900 lei de lei pe lună la o cotă medie de 1,6 și un pariu de 100 de lei. De banii ăia îți poți plăti chiria, cheltuielile, sau, poți să bei, de ce nu? Recomandat ar fi să îi investești în pariurile zilnice și să îți crești profitul până în momentul în care te simți tu cel mai comod cu noul tău venit. Fiindca poti sa pariezi si 100 de euro pe zi, iar la final de luna in loc de 900 de lei sa ai 900 de euro.

Citeste ATENT explicatiile din acest link.

Și nu uita:

Oamenii care vor sa exceleze au nevoie de educație financiara și de un pont bun pe zi. Pontul îl primești de la Bang Bang. Educația financiară deja o ai.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *