Este pe ducă împărăția lui Boc peste Cluj-Napoca? USR-PLUS i-a zdrobit pe liberali și social-democrați

Înfrângerea zdrobitoare a PNL la europarlamentarele din Cluj-Napoca nu arată altceva decât că steaua lui Emil Boc și a lui Alin Tișe apune încet dar sigur. Cu toate că Emil Boc pare a fi primar pe viață în Cluj-Napoca, iată că USR - PLUS vine tare din urmă. Mai mult ca sigur, deputatul Emanuel Ungureanu va fi candidatul USR - PLUS pentru Primăria Cluj-Napoca, iar senatorul Mihai Goțiu va fi candidatul USR - PLUS pentru Consiliul Județean.

Dacă aruncăm o privire pe rezultatele de duminică, vedem clar că pur și simplu fotoliul de primar al lui Emil Boc scârțâie din toate țâțânile. Alianța USR PLUS a câștigat detașat alegerile europarlamentare în Cluj-Napoca cu un scor de 42,30%, culmea chiar în fieful PNL-ului lui Boc, Tișe și Buda. Liberalii care conduc acum orașul și județul au obținut doar 25,20% și s-au clasat pe locul doi.

Locul trei a fost ocupat de UDMR cu 9,13%, iar pe locul patru s-a situat PSD cu 7,56%.

Practic, PSD a încasat cea mai dură lovitură din istoria recentă a politicii locale. Putem înțelege că este total ineficientă și lipsită de încredere conducerea PSD Cluj.

Urmează partidele care nu au reușit să obțină pragul de 5%: PMP cu 3,96%, Pro România cu 3,47%, ALDE cu 2,44%.

În municipiul Cluj-Napoca au fost organizate 182 de secții de votare.  Prezența la vot la Alegerile Europarlamentare a fost de 69.06%, iar la  referendum, prezența în Cluj-Napoca a fost de 64,48%.

În Cluj-Napoca, cele mai multe voturi s-au adunat de la persoane cu vârsta cuprinsă între 45-64 de ani.

Adauga comentariu