Este a nu ştiu câta oară când Emil Boc este audiat pe ascuns de către DNA, în timp ce pentru alţii se chema presa la orice zăngănit de cătuşă

Cum pe procurorii DNA îi păleşte brusc muţenia atunci când au de audiat persoane dragi lor pentru fapte ce ţin de coruperea banului public, rămâne ca noi, presa ticăloşită, să aflăm, din modul în care se mişcă norii pe cer, că Emil Boc a fost audiat, din nou, de către procurorii anti corupţie. Acum două zile, pe 29 ianuarie, primarul a fost chemat să spună ce a făcut ca premier în cazul ce tocmai l-a dat pe goarnă revista Can Can, cel cu presupusa nouă amantă a bugetului public consolidat şi cel local, Vanessa Amal Youness, proaspăt trimisă în judecată la Tribunalul Bucureşti pentru un fleac de milion de euro şpagă.

"In perioada februarie - august 2011, inculpata Youness Amal Vanessa a pretins si ulterior a primit de la un om de afaceri suma de 1.000.000 de euro, promitand ca va interveni pe langa un inalt demnitar in vederea aprobarii unor documente ce priveau licentele IT pentru produse utilizate de catre Ministerul Educatiei Nationale in scoli. Documentatia respectiva a fost aprobata la data de 06 iulie 2011, independent de presupusele demersuri ale inculpatei, mentionate mai sus. Cu toate acestea, inculpata a primit banii pretinsi, in doua transe, printr-un intermediar, astfel: suma de 720.621 euro a fost virata in contul unei societati controlata de Youness Amal Vanessa, exact in ziua in care Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale a primit confirmarea oficiala a aprobarii documentelor respective (14.07.2011); restul sumei i-a fost inmanata inculpatei in numerar", arata DNA, printr-un comunicat de presa.

CITEŞTE: Cancan i-a găsit lui Boc o nouă amantă. Vanessa învârtea spăgi de milioane de euro, iar acum este trimisă în judecată

Tot din zborul norilor am aflat că noul ursuleţ de pluş al Maestrului, Vanessa, a fost audiată de către procurori acum vreo două luni în cauza pentru care a fost trimisă în judecată şi i s-a prpomis scurtarea braţului lung al Legii în schimbul lungirii propriei sale limbi. Adică să-l dea în gât pe Emil Boc ca beneficiar al şpăgii. Ori n-a avut ce da în gât, ori e iubire mare: Vanessa a refuzat târgul.

PS: Poate vă întrebaţi ce căuta Vanessa pe la Cluj-Napoca? Şi cum putea municipalitatea noastră să o ajute? Din prima ne-am amintit cum Primăria i-a ţinut partea, în 2008 şi în 2009, să construiască blocuri între case pe strada Aurel Ciupe din zina Câmpului. „Opt familii de pe o stradă din zona Câmpului se luptă de doi ani să oprească lucrările la două blocuri cu trei etaje, al căror beneficiar este o femeie de afaceri stabilită în Canada, Vanessa Youness Amal. Oamenii au obţinut în ianuarie 2010 suspendarea autorizaţiei de construcţie din 2008, însă primăria a emis în 2009, pentru acelaşi bloc, o altă autorizaţie, ce prevede un nivel în plus” – citim dintr-un material al colegului Alin Golban.

„Opt familii se judecă de doi ani cu investitorul Vanessa Youness Amal şi cu Primăria Cluj-Napoca pentru anularea autorizaţiei de construcţie 1184/2008. “Blocurile acestea sunt în totală neconcordanţă cu celelalte imobile de pe stradă. Aici sunt numai duplexuri cu un etaj. Eu am locuit pe strada Becaş, la casă, şi m-am mutat de acolo pentru că s-au construit mai multe blocuri chiar lângă curtea mea. Acum iar am probleme cu blocurile”, spune Letiţia Lup. Aceasta şi ceilalţi locuitori au obţinut în ianuarie la Curtea de Apel, prin decizie irevocabilă, suspendarea autorizaţiei blocurilor din 2008, care prevede imobile cu parter şi două etaje, până la soluţionarea dosarului în care se judecă anularea autorizaţiei.

Blocurile au, în realitate, un etaj în plus faţă de autorizaţie, dar investitorul nu a fost sancţionat de inspectorii primăriei. “Când au fost prima dată în control, construcţia nu ajunsese să nu respecte autorizaţia. La al doilea control, Poliţia Comunitară a constatat că beneficiarul are o nouă autorizaţie pentru două etaje şi pod locuibil, emisă în martie 2009. Autorizaţia este valabilă şi se încadrează în Planul Urbanistic General, potrivit Serviciului Control Urbanism. De aceea, constructorul nu a fost sancţionat niciodată”, a explicat purtătorul de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca, Oana Buzatu.

Înainte de a începe construcţia, Youness a obţinut modificarea Planului Urbanistic de Detaliu al acelui teren, mărind regimul de înălţime la S+P+2E. Vecinii blocurilor au termen în 3 decembrie la Tribunalul Cluj în procesul privind o autorizaţie care nu mai are nici o valoare. Expertiza tehnică realizată în acest dosar arată că blocurile au o înălţime de 11,60 metri, iar cea legală este de maximum 10 metri. De asemenea, regimul de înălţime maxim stabilit în expertiză este S+P+2E. La numărul de telefon indicat ca fiind al firmei Profiland Steel Company SRL din Galaţi, deţinută de Vanessa Youness, a răspuns altcineva, care a precizat că nu are cunoştinţă despre această persoană.”

  • O mai găsim pe „investitoare” şi în judeţul Dâmboviţa cu o autorizaţie de mediu pentru cinstrucţia unei clinici private în 2015;
  • Implicată într-o insolvenţă ciudată privind firma BELLPLAST SRL Cluj-Napoca: „craioveanca” YOUNESS AMAL VANESSA l-a împrumutat pe arhitectul clujean Rareş Vasile Drăgan cu 110.000 de euro, iar acest împrumut a fost garantat de firma Bellplast. Pentru că arhitectul nu a mai înapoiat banii, YOUNESS a cerut deschiderea procedurilor de insolvenţă împotriva firmei Bellplast pentru a-şi recupera banii.

„In aceste condiţii, nu este de mirare că au apărut şi solicitările de aplicare a Legii 85/2014, dar surprinzător, chiar dubios, este faptul că una din cereri, cea depusă de persoana fizică Amal Vanessa YOUNESS (32 de ani) face referire la “contractul de împrumut încheiat la data de 20.12.2015 între creditoarea Vanessa YOUNESS, în calitate de împrumutător, Rareş DRĂGAN în calitate de împrumutat şi debitoarea BELLPLAST SRL, în calitate de garant şi biletul la ordin emis de societatea debitoare pentru suma de 110.000 euro şi refuzat la plată”! Astfel, creanţa invocată de femeia de afaceri care a fost implicată într-un scandal imobiliar în urmă cu vreo 7 ani este de 502.524 lei.”

  • Fata, din câte vedem noi, la prima strigare în arhivă, era specializată în cereri de insolvenţă împotriva firmelor clujene. Avem astfel şi un dosar (8280/211/2013/a2) privind pe YOUNESS AMAL VANESSA împotriva lui CRETU VASILE şi SC VELL CONSTRUCT SRL PRIN LICHIDATOR SCP CONSULT MANAGEMENT UV IPURL.
  • De fapt, e cam plin de procese prin Cluj-Napoca în care apare această Vanessa (Dosar 1492/1285/2012 din 20.01.2016)
  • Şi certificate autorizate de municipalitatea clujeană.

Adauga comentariu