Este CFR Cluj regina ARBITRAJELOR favorabile din România? Un SUPER MATERIAL marca Gazeta Sporturilor încearcă să facă lumină în această problemă

CFR Cluj este una dintre cele mai controversate echipe de fotbal din România ultimilor 20 de ani. Nu există un sezon în care clujenii să nu fie acuzați de rivali că au parte de arbitraje favorabile și că, astfel, reușesc să câștige trofee.

Vremurile s-au schimbat, era Paszkany s-a încheiat, însă CFR e acuzată în continuare de lucruri necurate. 

Gazeta Sporturilor a luat la puricat această situație și a rezultat o analiză amplă, totul pentru a afla dacă într-adevăr cei de la CFR Cluj sunt ajutați de arbitrii.

„Arbitrii fac jocurile pentru CFR: ADEVĂR sau MIT? GSP a apelat la statistică + ce spune Crăciunescu și o dezvăluire de ultimă oră a lui Porumboiu: „Becali mai ține minte?”. Ultima etapă de Liga 1 redeschide una dintre cele mai mari controverse din ultimul deceniu în fotbalul românesc: are parte CFR de protecția arbitrilor sau e doar un clișeu, nesusținut de realitate, la care apelează rivalele clujenilor?”, au titrat cei de la Gazeta Sporturilor. Cel mai recent eveniment, care a atras atenția tuturor, a fost reacția violentă a lui Gigi Becali, imediat după finalul meciului cu Astra, pierdut de FCSB cu 1-2. 

„Kovacs era cel mai bun arbitru, dar am avut penalty-uri nedate. Înseamnă că trebuie să ia CFR campionatul. Vom juca în Europa și vom termina pe locul pe care îl vor ăștia de la federație”, s-a plâns Becali. Astfel, anunță cei de la Gazeta Sporturilor, am revenit la vechea problemă care macină fotbalul românesc an de an: „e CFR protejată de arbitri? E clubul din Gruia unul care deține pârghii prin care poate influența arbitrajul românesc?”.

Cu ajutorul statisticii, dar și cu ajutorul lui Ion Crăciunescu și Adrian Porumboiu, GSP a încercat să tragă o concluzie obiectivă. „E doar întâmplare că în aceeași etapă CFR e avantajată, iar FCSB și Viitorul, rivale la titlu, sunt clar dezavantajate?”, s-a întrebat, retoric, fostul mare arbitru. 

Cei de la GSP au prezentat o analiză a greșelilor de arbitraj a ultimei etape, din perspectiva echipelor care se bat la titlu: 

„ETAPĂ PRO-CFR
CHINDIA - CFR 1-4
la 1-1, Deac e iertat de eliminare după ce îl lovește cu cotul în figură pe Dumitrașcu; Deac avea să marcheze ulterior două goluri
la 2-1, CFR a marcat dintr-un ofsaid clar, nesemnalizat de asistent
SEPSI - VIITORUL 2-2
golul egalizator al lui Sepsi, marcat la ultima fază, a fost în urma unui fault în atac asupra lui Ghiță
ASTRA - FCSB 2-1
în prima repriză, FCSB trebuia să primească penalty pentru un henț al lui Dima
la scorul de 1-1, FCSB a avut penalty neacordat, la un fault suportat de Tănase„

De asemenea, Adrian Porumboiu l-a tras de urechi pe Gigi Becali pentru că în 2011, atunci când finanțatorul de atunci al Vasluiului se plângea că CFR îi „fură titlurile”, Becali râdea de Porumboiu. „Gigi se plânge acum, dar în 2011 îmi dădea lecții de moralitate când gașca de arbitri supusă CFR-ului îmi fura titlurile”, a declarat Porumboiu, conform sursei citate. 

De asemenea, GSP consideră că există destule argumente ca arbitrii Ovidiu Hațegan, Cristi Balaj și Istvan Kovacs să fie considerați „talismane norocase” pentru CFR Cluj. Astfel, în perioada 2007-2012, CFR are un bilanț perfect atunci când a fost condusă de la centru de Hațegan (17-2), Balaj (14-3) și Kovacs (6-0). Totodată, Hațegan a condus meciurile U Cluj - CFR Cluj 0-1 (2008), U Craiova - CFR Cluj 2-3 (2010) și CFR - Craiova 1-0 (2019). În toate aceste meciuri, golurile victoriei, sinonime cu titlul, au fost înscrise din penalty.

Adevărul nu-l va cunoaște nimeni, niciodată. Rămân însă multe coincidențe stranii neelucidate de nimeni. 

Adauga comentariu