ESTE ABSOLUT JENANT că municipalitatea dă o şapcă de bani pentru curăţenie stradală, iar noi vedem mizerie şi praf pe străzi

Urmăriţi imaginile, nici nu mai merită alte comentarii: acesta este centrul celui mai atârnat pe hărţi municipiu din România.

Mai jenant e faptul că procurorii dorm pe picioare fără să se întrebe dacă există indicii temeinice privind interese ascunse într-un contract care se derulează, MIZERABIL, încă din anul 2005 cu aceiaşi beneficiari ai banilor clujenilor. Că clujenii nu pot fi denumiţi beneficiari, că nu beneficiază nici de curăţenie stradală adecvată şi nici de deszăpezire atunci când e cazul.

Aşa, ca o recapitulare:

- din 14 octombrie 2005 până în 14 octombrie 2013, serviciile de curățenie stradală și deszăpezire au fost prestate în baza contractelor de atribuire a gestiunii serviciului public de salubrizare încheiate cu Rosal Grup (lotul I) și Brantner Vereș (lotul II).

- în 2013 a fost organizată prima licitație pentru desemnarea altor firme pentru următorii opt ani

- în perioada 2013-2016 au fost organizate trei licitații din cauza contestațiilor firmelor participante

- în decembrie 2016 contractul pentru lotul II, valabil până în 2024, a fost atribuit firmei Brantner Vereș și semnat de ambele părți

- lotul I a fost acoperit provizoriu tot de Rosal Grup pe baza prelungirii contractului vechi cu Rosal Grup, până în 13 octombrie 2017, când trebuia să se organizeze o licitaţie.

IA GHICIŢI?! Atât de dubios de prost s-a întocmit caietul de sarcini (SPECIALITATEA FUNCŢIONARILOR PRIMĂRIEI), încât şi în ziua de azi se judecă contestaţii, se refac licitaţii, iar Rosal se preface că face curăţenie stradală şi deszăpezire.

Între timp, inutilul city manager, Gheorghe Şurubaru, încasează lunar, din banii noştri, aproape 10 mii de lei în mâna cu care freacă la bordură aşa zisa curăţenie stradală în care, chipurile, ar fi specialist.

Adauga comentariu