Escrocheria lui Razvan Micul, dezvaluita de Ziar de Cluj, nu a fost inca sanctionata

Dupa o luna si jumatate de cand Ziar de Cluj a dezvaluit despre teapa data de satmareanul  Razvan Micul mai multor primarii clujene, dandu-se drept reprezentant al Guvernului insarcinat cu recuperarea restantelor si datoriilor la stat, autoritatile nu au avansat in luarea unor masuri concrete. Prefectul Vuscan a sesizat Ministerul Administratiei si DIICOT, iar de atunci nicio veste despre marea inselatorie. In tot acest timp, sesizarile primarilor din judet s-au inmultit.

“Am avut ultima data o discutie cu seful IPJ Cluj, care mi-a spus ca cercetarile sunt in derulare pe aceasta speta, pentru ca au fost mai multe primarii in aceasta situatie. In rest, nu avem noutati. MAI nu a raspuns, dar atata timp cat continua cercetarile, nu stiu daca ar mai fi trebuit sa ne raspunda”, a declarat prefectul Clujului, Gheorghe Vuscan.

Reamintim ca Ziar de Cluj a scos la iveala o uriasa inselatorie pusa la cale de Razvan Micul, un satmarean care a inventat o noua metoda de a strange bani de la primarii din judetul Cluj.

Mai exact, folosind un antet ce semana cu al Guvernului Romaniei si cateva telefoane de amenintare, acesta a pacalit o multime de primari de comune clujene pe care i-a convins sa semneze un contracte de colaborare pentru "Programul de eficienta fiscala si disciplina bugetara", un program inexistent, inventat de catre el. Primele informatii se refereau la primarile din comunele Iclod, Cornesti, Bontida, Borsa, Jucu, Alunis, Bobalna, Vultureni sau Dabaca. Edilii de aici au fost contactati telefonic, cu numar ascuns, de catre o persoana care pretindea ca suna din partea Guvernului Romaniei, de la Ministerul de Finante, din cadrul "Programul de eficienta fiscala si disciplina bugetara" si care ii anunta pe primari ca a doua zi urmeaza sa fie efectuat un control din partea "Programului de eficienta fiscala si disciplina bugetara" referitor la modalitatea de colectare a debitelor. Scenariul era la fel peste tot: o persoana sau doua se prezentau a doua zi la primarie, tineri la patru ace, autoritari si detinatori de legitimatii si insigne similare celor guvernamentale.

Acestia cereau imperativ sa fie introdusi la primar si contabili si le reprosau date concrete despre modul de colectare a creantelor bugetare de catre comune, date care, cel mai probabil, erau obtinute de pe internet. Primarii erau admonestati cu asprime pentru ca functionarii nu au recuperat eficient creantele bugetare in cauza, amenintau cu sesizari la Curtea de Conturi sau chiar cu inchisoarea, dupa care le propuneau ca solutie un Proces-Verbal de implementare a programului de eficienta fiscala si disciplina bugetara.

Prefectul Clujului, Gheorghe Vuscan a mai precizat ca numarul plangerilor legate de activitatea lui Razvan Micul, satmareanul care a tepuit o multime de primari din judetul Cluj dandu-se drept reprezentant al Guvernului insarcinat cu recuperarea restantelor si datoriilor la stat, este din ce in ce mai mare.

“Teparii” de la Programul de eficienta fiscala si disciplina bugetara SRL i-au amenintat si obligat pe primari sa puna la dispozitie aceste date care trebuiau sa faca obiectul executarii silite in aplicatia informatica Somatie.ro, despre care escrocii insinuau ca este un software de recuperare a creantelor.

Cititorii ne-au semnalat ulterior si alte "fapte de teapa si spada" comise de Micul, ce pozeaza in mare avocat al Romaniei, dar si existenta unui grup de prieteni ce s-a creat in jurul lui Razvan Micul din care mai fac parte doi frati: Sergiu Babasan, politician traseist din Satu-Mare, si fratele sau, Sandu Babasan, ce controleaza acum indirect compania clujeana de IT, Mind Magnet.

 

Adauga comentariu