Epistola lui Uioreanu catre sateni

Presedintele Consiliului Judetean Horea Uioreanu s-a grabit sa isi faca bilantul realizarilor in fata alegatorilor. Acesta a trimis scrisori in sase comune din judet prin care a anuntat “unificarea transportului in comun in zona metropolitana”. Pe verso, insa, si-a enumerat realizarile din 2013 si a pus pe hartie si promisiunile pentru anul ce vine. Nu ar fi de mirare ca in perioada urmatoare locuitorii comunelor din zona metropolitana sa primeasca o scrisoare similara si din partea vicepresedintelui CJ, Ioan Oleleu, pe modelul invitatiilor separate trimise clujenilor pentru inaugurarea noii piste a Aeroportului.
“Dragi prieteni, am bucuria sa va anunt, ca in calitate de presedinte al Consiliului Judetean Cluj si la solicitarea locuitorilor dumneavoastra, am finalizat cadrul legal pentru unificarea transportului in comun in zona metropolitana. Astfel, de la 1 ianuarie 2014, firmele private nu vor mai putea participa la licitatia pentru transportul spre si dinspre Cluj-Napoca, serviciul public urmand sa fie deservit de o societate comerciala apartinand Asociatiei de Transport din Zona Metropolitana”, si-a inceput Uioreanu scrisoarea.
Apoi presedintele CJ paseaza mingea in curtea Primariei Cluj-Napoca, subliniind ca singurul impediment pentru a pune in practica cele enumerate este “legat de transformarea actualei Regii de Transport Urban de Calatori Cluj-Napoca in societate comerciala si transportator licentiat, chestiune care tine de Primaria Cluj-Napoca, respectiv de domnul primar”. Mai mult decat atat, Uioreanu promite ca ii va obliga pe primarul Emil Boc si pe directorul RATUC sa se tina de cuvant si sa acorde o linie gratuita in oras pentru fiecare abonament interurban. Pe verso-ul scrisorii, la capitolul realizari 2013, Uioreanu a trecut inaugurarea noii piste de 2.100 de metri a Aeroportului International, sensul giratoriu de la Aeroport, statia de epurare, dar si Iulius Parc – o investitie privata. Pentru anul ce vine presedintele forului judetean are cate o promisiune pentru fiecare comuna, unde a trimis epistola: la Baciu se amenajeaza Tetapolis, primul parc stiintific din tara; in Feleacu se contruieste parcul industrial Tetarom IV; in Chinteni se modernizeaza strazi si se pune canalizare in scoli si gradinite; in Floresti se va obtine finantare pentru doua centuri ocolitoare si se modernizeaza sistemul de canalizare in cartierele noi, in Apahida si Ciurila se extind retelele de utilitati. Potrivit reprezentantilor Consiliului Judetean scrisorile au fost platite din buzunarul lui Horea Uioreanu si nu din bugetul judetului.

Comentarii

EPISTOLA LUI UI...

27.12.2013 15:10

[...] Judetean Horea Uioreanu s-a grabit sa isi faca bilantul realizarilor in fata alegatorilor, scrie ZIAR DE CLUJ. Acesta a trimis scrisori in sase comune din judet prin care a anuntat “unificarea transportului [...]

Boc tipareste “...

25.11.2013 18:08

[...] Primaria Cluj-Napoca cheltuie din bani publici peste 100.000 de lei pentru tiparirea scrisorii primarului, care va fi expediata in 140.000 de exemplare. Alti alesi ai clujenilor, cum este presedintele Consiliului Judetean Cluj, Horea Uioreanu, au platit acest serviciu din propriul buzunar. [...]

Adauga comentariu