Episoade noi din telenovela amneziilor lui Alin Tișe privind Aeroportul și Pata Rât

Acum doi ani, Mihai Seplecan, pe atunci președinte al CJ Cluj din partea nou fuzionatului PNL-PDL, încerca să pună în aplicare o Hotărâre de Guvern care prevedea faptul că aceeași persoană nu poate ocupa simultan și funcția de director al unui obiectiv economic de stat și pe cea de președinte al Consiliului de Administrație. În demersul său, Mihai Seplecan venea și cu punctele de vedere a trei ministere care, în scris, spuneau că trebuie aplicate prevederile respectivei HG.

Și ce-mi făcea gașca penelisto-pedelistă a senatorului (pe atunci) Alin Tișe și senatorului Marius Nicoară? Strâns unită în jurul aplicării forței politice împotriva forței dreptului, susțineau că ocuparea concomitentă a celor două funcții în instituția statului era perfect legală. Atât de legală încât, pentru a o menține, l-au zburat pe Mihai Seplecan din funcția de președinte al CJ Cluj, apoi și-au amintit că ar avea o diplomă de licență falsă și l-au zburat și din partid. N-a mai funcționat “prezumția de nevinovăție”, “să vedem cu se va pronunța justiția” și alte bla-bla-bla-uri care sunt perfect valabile – cum de exemplu, în situația senatorului Marius Nicoară (senator în continuare deși se judecă pentru o alcoolemie de 1,4 grame la litrul de sînge prelevate după un accident cu domnia sa la volan).

De mai bine de o lună asistăm, în paralel, la al “n”-elea episod din telenovela amneziilor pe investițiile și scandalurile de la CJ Cluj, avându-l în rolul principal pe mult prea rapidul vărsător de invective și imprecații președinte al acestei instituții, don Alin Păunel Tișe. Deocamdată, scenaristul se axează numai pe dezastrul de mediu de la Pata Rât și scandalul de la Aeroportul Internațional Cluj. În ambele situații, don Păunel ni se vinde drept o victimă înlăcrimată.

Acum trei zile, pe pagina sa de Facebook, acesta ne scria (de pe unde și-o fi petrecând concediul) despre cum își amintește el despre levigatul cel frumos curgător de la Pata Rât și despre cum lega tătucul Vereș niște șfară de incendii peste rampa frumos humuită de se stricau pompierii jucându-se cu stinsul acestora.

"Nemernicia a ieșit la iveală!

Mare veselie, mare.

Prefectul, politruc PSD, pus să saboteze proiectele clujenilor a uitat de urgență.

A uitat de poluare, a uitat de alunecările de teren, a uitat de punerea în pericol a centurii.

Toate astea ca să saboteze o persoană.

Deci poluarea nu mai e gravă, alunecarea de teren nu există, centura nu este pus în pericol.

Vorbeam despre jeguri politice.

Iată de ce!"

Este bună uitarea, că nu dă bătăi de cap. Dar noi ne vom aminti și vom documenta pentru cititorii Ziar de Cluj cum s-a făcut “Centura de Diamant” și cum s-au subdimensionat sistemele de preluare a apelor din zonă, cu un drum făcându-se praf structura naturală a curgerilor Pârâului Zăpodie – care oricum se revărsa în toate scenariile de intervenție ale IJSU Cluj. Și cum de aici s-a ajuns la alunecări frecvente de teren și la situația dramatică de azi.

Dar până la situația de azi, să nu uităm cum s-a dosit încă din 2009 un Raport privind impactul acestei rampe neconforme de deșeuri asupra sănătății populațiilor din Sânnicoară și Apahida! Vorbim despre premeditarea unor acțiuni de ascundere a adevărului privind îmbolnăvirea gravă a unor populații. Trebuie doar să aflăm qui prodest și să urmărim dâra puturoasă a banilor.

Dar să revenim la ultimul script din telenovelă, cea care ține firul narativ de la Aeroportul Internațional Cluj-Napoca. Don Păunel a pierdut-o din schema de angajați de la Aeroport pe donna Codruța, cumnata, care a fost nevoită să-și dea demisia chiar din cauza lui - că l-a mâncat pe limbă să se implice în dezbaterile de la CJ Cluj într-o problemă în care Legea îi cerea să se abțină. În loc să-și pună cenușă în cap și să-și ceară scuze familiei, Tișe ne vorbește despre alte incompatibilități și despre chestii patrimoniale. De parcă poți să-și scuzi propriile încălcări ale legii cu ce au făcut alții! Sau cu lipsa de beneficiu patrimonial (mai greu de demonstrat acum, cât încă nu știm pentru cine s-a făcut tot acest deranj).

Oricum, aflăm că acum avem mafie organizată la Aeroport. Una căreia chiar don Păunel i s-ar fi adresat (amu-s mulți ani) cu cuvintele: “angajeaz-o, va fi cumnata mea”. Bârfe scrise pe marginea scriptului, firește...

“Mafia organizata de la aeroport

Regret momentele prin care a trecut in ultimele saptamani o persoana nevinovata (afin de-al meu ) care timp de sapte ani, pe un salariu de mizerie de jurist, s-a ambitionat sa faca experienta crezand ca cineva ii va aprecia meritele.

Profesional oricand este superioara unor incompetenti cu minte putina care semneaza orice doreste stapanul. Pana la un punct.

Umilinta si hartuirea la care a fost supusa raman iar nemernicii ordinari care au facut asta vor raspunde.

A plecat din acest motiv si nu din motive de conflicte de interese (care evident ca nu exista intrucat nici eu si nici afinul meu nu am avut un interes personal,patrimonial cum spune legea )

Deci, jegurile ordinare trebuie sa stie ca nici daca as fi votat proiectul de hotarare nu eram in conflict de interese, toacmai pentru ca nu aveam interese personale, patrimoniale.

Aceasta mizerie este rostogolita permanent, timp in care zeci de pesoane rude incompetente ale directorului primeau salarii uriase ca doar directorul le stabilea direct.

Si aici nu era conflict de interese, mai baieti ?!

Mai mult directorul era si membru CA , chiar presedinte de CA pentru ca totul sa mearga ca uns. Atunci se putea iar acum nu se mai poate.

Aici nu era conflict de interese, mai baieti ?!

Dar asta este o alta discutie care va fi aprofundata asa cum se cuvine . (…)”

Zău? Noi așteptăm să recitim toate acele procese verbale ale ședințelor de CJ Cluj în care Seplecan vroia să aplice legea și consilierii județeni ai lui Tișe și Nicoară s-au opus. Și să recitim toate limbile aplicate în mass media de atunci actualului “mafiot” de către colaboratorii lui Don Păunel. Să le comparăm cu retragerile actuale de limbă.

Adauga comentariu