EMOŢIONAT de MISIUNEA lui, Vasile Dîncu şi-a preluat postul de la Ministerul Apărării Naţionale: "Sunt emoționat. E cea mai importantă misiune din viața mea"

Ciucă i-a transmis lui Dîncu că nu este de capul lui pe acolo...

Vasile Dîncu a preluat vineri, oficial, Ministerul Apărării de la Nicolae Ciucă, noul premier al României, într-un miniceremonial în care amândoi au călărit limba de lemn a amabilităţilor cazone.

"Domnule ministru, veţi prelua un minister ai cărui oameni aşteapă doar să le spuneţi ce misiune au”, i-a spus Ciucă succesorului său la MApN.

La rândul său, noul ministru al Apărării l-a elogiat pe premier și a dat asigurări că va avea un mandat sub semnul continuităţii: "Sunt foarte bucuros să trăiesc un asemenea moment, preiau probabil cea mai importantă misiune din viața mea”.

Premierul Nicolae Ciucă a afirmat, vineri, la ceremonia de predare a mandatului de ministru al Apărării către Vasile Dîncu, faptul că momentul marchează despărţirea de "a doua familie".

Premierul i-a transmis noului ministru Vasile Dîncu faptul că "expriența și înțelepciunea” celor care formează corpul de profesioniști al MApN "vor fi folosite pentru a vă sprijini să luați deciziile care se cuvin”

Vasile Dîncu: "Preiau cea mai importantă misiune din viața mea"

Vasile Dîncu l-a elogiat şi asigurat pe Nicolae Ciucă, spunând că va prelua toate proiectele pe care le are MApN şi dând asigurări că va avea un mandat sub semnul continuităţii.

Sensibilul Vasile Dîncu a spuns că a văzut „emoție și ochi umezi” în sală la discursul lui Nicolae Ciucă și că „am simțit în vocea unui militar un tremur. Și eu sunt emoționat”. (aplauze, pupat piaţa, urale!)

„Mă bucur că unul dintre cei mai importanți generali ai armatei române preia conducerea societății noastre. Este un moment important. Sunt foarte bucuros să trăiesc un asemenea moment, preiau probabil cea mai importantă misiune din viața mea. Și sper să mă ridic la nivelul acestui nou statut pe care îl am. Mă bucur că șeful meu de la Guvern (n.red. – Nicolae Ciucă) este un om care trăiește Apărarea și interesul național, si-a dedicat toată viața acestui lucru și mă bazez pe sprijinul domniei sale”, a adăugat noul ministru al Apărării.

„Mandatul meu va fi sub semnul continuității. Știu că nu e ușor să duc mai departe marile proiecte pe care le are armata română. Un proiect important este reziliența României, adică capacitatea României de a se adapta la situații neprevăzute”, a precizat el la ceremonia de învestitură de la sediul MApN.

„Voi încerca să fiu cea mai bună interfață cu societatea politică, cu societatea civilă, cu Parlamentul și în același timp să pot să apar armata, așa cum armata ne apără pe noi. Cea mai bună armă este mintea omului, dar avem nevoie și de o dotare la cel mai înalt nivel”, a mai adăugat Dîncu.

Unde am mai auzit noi astfel de cuvinte frumos-elogioase? A, de zilele de naştere ale lui Liviu Dragnea, Ioan Rus, Adrian Năstase...

Adauga comentariu