Eminescu n-a murit, istoria ne-a păcălit! Eminescu nu-i în Cer, Eminescu e pompier

Jandarmeria, poliția, pompierii, marina, armata, minerii. Nu e o simplă înlănțuire de instituții ale statului ci o trecere în revistă a ceea ce pare a fi, în ultima vreme, un cerc literar.

Din păcate, oricât de simpatice ar trebui să fie mesajele postate cu mare migală pe Facebook, de multe ori se strecoară multe greșeli gramaticale cum e și cazul postării ISU Cluj, imediat după Untold. Și nu vorbim despre typos.

„La #Untold2019 aproape 100.000 de oameni au venit, din toate colțurile lumii, pentru că simt că muzica îi unește indiferent de ce limba pe care o vorbesc.

Ritmurile muzicii sunt un liant, care deși nu-l poți atinge, ne aduce mereu mai aproape unii de ceilalți.
Pentru noi festivalul înseamnă pregătirii riguroase și luni întregi de planificare începute cu mult timp înainte de festival, în care, alături de organizatori, structurile Ministerul Afacerilor Interne, Romania și Ministerul Sănătăţii - România, încercăm să anticipăm toate riscurile posibile pentru participanți și comunitatea care îi primește înăuntrul ei.

Am trăit fiecare clipă a festivalului la intesitate maximă, indiferent dacă a fost zi sau noapte, alături de colegii care ne-au sprijinit din ISU Mureș, ISU Bistrița - Năsăud, Isu Smurd Salaj, ISU Bihor, ISU Hunedoara, ISU Dolj, ISU „Bucovina" Suceava, ISU Caraş-Severin, USISU Ciolpani, dar și alături de medicii, asistenții și voluntarii SMURD Cluj și S.M.U.R.D. Targu Mures. Și așa cum participanții au venit pentru muzica pe care o iubesc, noi am fost prezenți pentru a face ceea ce iubim mai mult: ”Să ne asigurăm că toți vor fi în siguranță la festival”!
În cele patru zile ale festivalului pompierii alături de medici, asistenți și voluntari au acordat îngrijiri medicale pentru 1741 de persoane, dintre care doar 60 au fost transportate la spital și într-o singură situație a fost necesară intervenția pompierilor pentru a stinge un aparat de gătit care a luat foc, care, printr-o acțiune promptă, a readus rapid situația sub control, fără a înregistra pagube materiale.

Au fost efectuate controale pe linia prevenirii incendiilor atât înaintea evenimentului, cât și pe timpul festivalului și au fost aplicate 49 de sancțiuni contravenționale pentru încălcări ale normelor de prevenire și stingere a incendiilor, dar și pentru combaterea efectelor consumului produselor din tutun”, au scris cei de la ISU. Cei ce vor să facă analiză pe text, vor avea parte de câteva surprize. 

Noi apreciem profund munca depusă de cei de la ISU Cluj, însă îi rugăm sincer să fie mai atenți atunci când își aștern gândurile pe o foaie de hârtie. 


Adauga comentariu