Emil Isac: Strada smart a primarului Emil Boc. La o shaorma... cu mașina pe trotuar

Nu doar că strada Emil Isac, unde primarul Emil Boc a realizat cel mai recent live, este nefinalizată, iar lucrările la proiectul de modernizare a zonei de centru - care au transformat Piața Lucian Blaga și străzile adiacente într-un șantier - sunt în întârziere, acum, trotuarul de pe strada Emil Isac a devenit și loc de parcare. Evident, acest lucru este posibil de când această uliță a devenit una smart, cel puțin pe pagina oficială de socializare a edilului clujean. Desigur, în condițiile în care tot mai multe străzi din municipiul Cluj-Napoca au devenit ulițe smart, fiind parte a unui șantier masiv, care a cuprins zona de centru a orașului, bonțidenii locali nu își permit să deranjeze fomiștii de shaorma care parchează chiar pe trotuarul smart

Explicația e simplă: zona de centru reprezintă spațiul predilect de acțiune pentru polițienii locali. În week-end, în schimb, aceștia nu ajung nici măcar pe str Emil Isac ori str Inocențiu Micu Klein. Cel mult, aceștia își limitează sfera de acțiune în zona Pieței Unirii, de unde își etalează adesea abdomenul bine lucrat și legea care stă să dea pe-afară. 

Altfel, nici măcar bonțidenii locali nu își permit să deranjeze un fomist cu mașina parcată pe trotuarul smart al străzii Emil Isac. Nu de alta, dar cauza pare a fi sfântă: pentru o shaorma cu de toate, nici măcar legea nu se mai respectă. Atâta pagubă...

Shaorma noastră cea de toate zilele. Cea cu de toate. 

CITEȘTE ȘIInaugurare electorală „next level” la Cluj - Emil Boc își face marketing politic pe Facebook cu o stradă nefinalizată

În 23 octombrie, primarul Emil Boc a anunțat pe pagina sa de Facebook că strada Emil Isac este finalizată în proporție de 98%.

Strada Emil Isac din centrul municipiului este modernizată în cadrul proiectului „Creșterea și îmbunătățirea spațiului pietonal în zona urbană: reabilitare și extindere zona pietonală piața Lucian Blaga, strada Republicii (primul tronson), strada Napoca, strada Petru Maior, strada Emil Isac și amenajare piste de biciclete, proiect finanțat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 4: Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, Obiectiv specific 4.1: Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reședință de județ prin investiții bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă”.

Termenul limită pentru finalizarea lucrărilor la str Emil Isac - septembrie 2020 - a fost depășit. Aceeași situație se regăsește și pe șantierele din Piața Lucian Blaga ori str Republicii. 

Deși nefinalizată încă, strada Emil Isac a fost inagurată recent, în proporție de 98%, de primarul Emil Boc prin intermediul unui live pe Facebook. 

Valoarea totală a proiectului: 27.643.253,80 lei;

Valoarea nerambursabilă solicitată: 24.964.627,97 lei.

Adauga comentariu