Emil Boc vrea sa se retraga si pregateste un ”draga Stolo” local. Gurzau fi-va "mostenitorul"?

Din toate mediile, ca or fi ele politice sau securistice, transpare ideea ca Emil Boc se gandeste sa dea o lovitura de gratie si sa iasa memorabil de pe scena politica.

Adica sa se retraga de la candidatura pentru un nou mandat la primaria Clujului. Sunt mai multe aspecte care ii dau ghes sa faca asa ceva.

Oboseala, teama de arestarea de catre DNA si perspectiva infricosatoare ca si-ar putea freca nervii inca patru ani la primarie cand el isi doreste ceva mai simplu si mai elevat, o cariera in diplomatie sau de ce nu in Parlament.

Acestea fiind spuse sa ne uitam si la realitatile din teren. Acestea ne spun ca Emil Boc INCA nu si-a depus candidatura la partid, deci, practic, nu are cum sa se retraga din ceva. Mai mult, el nu a spus NICIODATA ca va candida pentru un nou mandat. Au vorbit in locul lui Blaga sau Gorghiu, dar el niciodata.

Pur si simplu omul nu va mai participa, ne spun sursele noastre. E un scenariu demn de luat in considerare pentru ca, pe de o parte, in acest moment, PNL-istii clujeni strang semnaturi pentru dosarul de candidatura fara ca pe liste sa figureze numele vreunui candidat la primarie. E un pic ilegal, dar ei isi permit.

Pe de alta parte, Emil Boc s-a imbolnavit subit la inceputul acestei saptamani si este acum plecat din tara sa se trateze, motiv pentru care ii dorim sanatate. Dar este vorba despre o asa-zisa boala fiindca, in laboratoarele interne ale portocaliilor, se discuta despre un episod de tipul "draga Stolo" in care Boc, ca sa nu ii supere nici pe PNL-isti si nici pe basisti, va anunta ca nu mai poate continua inca patru ani, ca trebuie sa aiba grija de sanatate. "Daca trebuie, va fi cu lacrimi si certificate medicale... Adica, ce discutam?", ne-a spus o sursa apropiata de primar.

Un semn si mai surprinzator care pune paie pe foc in toata aceasta discutie este faptul ca Traian Basescu si-a anuntat sambata aceasta vizita la Cluj. Basescu nu ar avea motiv sa vina, fiindca si-a lansat candidatii si nu mai are ce sa caute pe aici, dar ar avea motiv sa vina daca Emil Boc va anunta ca se retrage din candidatura si ca isi doreste un nou primar mai tanar si pe care il cunoaste si anume pe Adrian Gurzau.

Daca face asta Emil Boc, va fi o surpriza enorma, dar nu de nemaivazut. Boc ne-a mai mintit odata ca nu pleaca la Bucuresti orice ar fi, ne-a facut sa il alegem primar si ne-a parasit la cateva luni dupa. Tot Emil Boc a incercat atunci, si a reusit, sa ni-l bage e gat pe Sorin Apostu, spagarul care mai apoi, garantat fiind de Boc, a facut de rusine Clujul. Gurzau e noul Apostu?

Ei bine, vestea asta ii va irita pe foarte multi oameni din aceasta tara. De exemplu, ii va irita pe Vasile Blaga si Alina Gorghiu care se vor vedea lasati de izbeliste, nu ca nu s-ar fi asteptat la asta... dar sa ramai fara candidat cu patru zile inainte de termenul final poate insemna un esec considerabil.

Alegerea sau desemnarea lui Gurzau drept mostenitor a lui Boc il va enerva cu siguranta si pe Alin Tise, cel mai porbabil inlocuitorul pe scaunul PNL pentru candidatura, si finul lui Boc. In spatiul public, au rabufnit cateva dintre tensiunile existente intre Emil Boc si Alin Tise, intre Daniel Buda si Tise, asa ca este foarte clar ca, daca scenariul cu Tise, candidatul PNL la primarie, se intampla, senatorul clujean il va demola pe noul Apostu al lui Emil Boc. Un asemenea scenariu de retragere il va supara si pe Daniel Buda fiindca ii strica apele, Daniel Buda este prietenul credincios a ui Boc si a spus mereu: “Oriunde va merge Emil, voi merge si eu”. Sa intelegem ca merge la pensie daca domnul Emil Boc se retrage?

In fine, noi speram ca retragerea lui Boc ii va irita si pe clujeni. Dar ca ii va motiva pe fiecare dintre ei sa nu mai voteze politruci de genul Gurzau si sa voteze schimbarea.

PS: Si credem si noi ca, la cat de gros a fost blatul dintre Boc si greii PSD la Cluj, Boc, in amabilitatea lui, le-a spus liderilor PSD ca se retrage si, "ca sa fie bine, ca tot vom castiga impreuna", sa mimeze competitia electorala. Asa-s clujenii cu gulere albe: s-or intzales intatdiauna.

 

 

Adauga comentariu