Emil Boc vrea să facă poc în buzunarul lui Ion Țiriac cu bugetul Clujului. Acuma-i trebuie un WTA 250 să se dea prinț de Monaco

No hadeți să-l vedem pe Miluț al nost’ ca pe-un fel de Albărt die Răchițele în Monaco-ul Clujului care e municipiul nost’ - cel care le tot înflorește din praful lăsat în urma lui de fostul primar Gheorghe Funar, amu-s vreo 14 ani.

No, Miluț, îmbrăcat chejuăl, s-o fost dusă duminică să-l vază pe Ion Țiriac, un domn, amu de afaceri, despre care se afirmă că ar alinia la chimir cam vreo 1,7 – 1,8 miliarde dolari. Și so-ntâlnit și cu partenerul acestuia de mașinuțe vândute, fostul dujman de clasă politică, Ioan Rus. Amu, după 14 ani de la bătaia administrată de Boc lui Rus la cârma primăriei Cluj-Napoca, s-o fi uitat că “numa’ ăia de-și uită creierul pe nopteră votează cu Boc” (vorba lu’ domnu’ Ucu), așe că s-o fi băut între timp, ca căruțașii, și berea-mpăcării. No, nu-i blat, e numai Republica Autonomă Cluj-Napoca, unde tăți oamenii sunt frați și tăți frații sunt oameni dacă brânza e plătită cinstit.

No, bun așe.

Dar oare ce-or fi agrăit ei acolo-n tribune? Cică despre turneul WTA pe care Miluț visează să îl aducă la Cluj cu sprijin de la Ion Țiriac. Numa’ că e bine știut că Țiriac sprijină numai dacă e calat de fiecare parte a sensibilității sale de câte un sac de bani, nu din, Doamne ferește, greu cuvânt: evergetism (adică să dea așe, de la el, pe moca, o parte din ce-a primit de la societate înapoi societății). Nu așe se fac firfireii fără număr!

Așe că, dacă Miluț vre să se creadă Albert de Monaco, trebe să bage adânc mâna în buzujebele noastre din care să facă un buget al oraşului suficient de larg cât să-ncapă și bunăvoința lui Ion Țiriac.

Totuși, ne bazăm și pe faptul că poate prostește cu niște aprobări ceva (poate chiar autorizații de una, alta) și niște companii private să le atragă în teren să le arate cam cum e-n tenis - că ar fi vorba cam despre minim 1,5 milioane de euro, bașca niște bani de infrastructură - chiar dacă ne alegem cu un turneu WTA din categoria 250.

No, bun așe.

Noi știm că Excelența Sa, Maestrul Miluț, e șef la spart bani publici pentru distracția altora – martor ne e Untold, pornit din fo 800 de mii de euro din banii noștri și transformat în eveniment particular de agățat în cui Clujul pe te miri ce hărți. Dar ce să faci numai cu Untold? Mai pui fo 700 de mii de euro și niște infrastructură și-ți iei un WTA 250 de să te tot dai prinț de Monaco, chiar dacă ești din Răchițele și stai la bloc în Zorilor.

No, dar nu ar fi fost mai buni banii aceștia, măi, Maestre, măi, Excelență, să te dai șef în fața amărâților care încă mai așteaptă o locuință ANL, o creșă, o grădiniță, în loc să te guduri, ca și cum ai fi de-al lor, în fața celor doi Ioni?!

Fotocredit: Ziua de Cluj

Adauga comentariu