Emil Boc vrea interzicerea totală a petardelor la Cluj-Napoca: „În ianuarie a fost teatru de război! Nu ne putem juca cu așa ceva”

Primarul Emil Boc se alătură celor care doresc interzicerea petardelor în România, sau cel puțin în Cluj-Napoca. Peste 15.000 de clujeni au semnat până în acest moment petiția prin care se cere interzicerea totală a petardelor. 

„Susțin orice formulă legală de restricționare, mergând până la interzicere. Ați văzut ce a fost în centrul orașului, parcă eram la meci de fotbal, era tornadă de petarde. Așa ceva n-am mai văzut de când eram primar. Clujul a fost teatru de război, nu ne putem juca cu așa ceva! Din fericire, avem timpul necesar pentru a lua decizii”, a declarat Boc la Ziua de Cluj LIVE.

La nivel național, 80 de persoane au fost rănite de petarde, mai multe animale au fost mutilate și un om s-a sinucis cu o petardă.

În toate orașele din țară, cetățenii au inițiat petiții online prin care cer interzicerea petardelor. Primarul din Iași, Mihai Chirica, a fost primul politician care a cerut public interzicerea petardelor. 

Adauga comentariu