Emil Boc: „Vom avea evenimente în această vară-toamnă, dar nu la amploarea din trecut”

Primarul Emil Boc este convins că în această vară vor fi reluate concertele, festivalurile, spectacolele de teatru și operă, dar cu condiția să crească rata de vaccinare. Acum, Clujul este pe locul I în țară la capitolul imunizare. De asemenea, incidența în Cluj-Napoca, dar și în alte localități din județ scade foarte mult de la o zi la alta.

Dacă afirmațiile primarului Emil Boc se confirmă, în această vară ar putea avea loc festivalurile mari TIFF, Untold și Electric Castle, dar vor fi organizate în alte condiții decât cele din anii anteriori. De altfel, Ministerul Culturii a propus deja mai multe scenarii pentru realuarea evenimentelor culturale. Noile măsuri vor fi discutate în perioada următoare.

„Am discutat cu premierul inclusiv în materie de operă. Va fi și la Cluj un spectacol test după modelul altor orașe. De asemenea, sunt sigur că industria evenimentelor își va reveni în această vară. Veștile sunt bune, dar cu condiția să accelerăm vaccinarea în continuare pentru că numărul de participanți și toate elementele care țin de organizare vor depinde de rata de vaccinare. Dar vom avea evenimente culturale, artistice, festivaluri, opere, teatru. Vom avea restaurante deschise, nunți, dar în condițiile pe care le vom cunoaște după 15 mai. Viața va reveni încet dar sigur spre o anumită normalitate. Vom avea evenimente în această vară-toamnă, dar nu la amploarea din trecut. Pentru aceasta, trebuie să facem tot ce ne stă în putință să susținem vaccinarea prin toate canalele și mijloacele posibile”, a declarat Emil Boc, joi, în cadrul unei emisiuni radio.

Joi, 29 aprilie, incidența în Cluj-Napoca este de 2,88, în Dej este 2,29, în Câmpia Turzii este 4,80, în Gherla este 2,65, în Turda este 2,75, iar în Huedin este 4,18.

Adauga comentariu