Emil Boc: „Situația este aproape de pragul critic...” Pragul de infectări ar putea fi depășit la final de MAI

Primarul Emil Boc speră ca viața să se apropie de normal după luna Mai. În prezent, presiunea pe sistemul sanitar este una uriașă din cauza avalanșei de noi cazuri covid și numărul insuficient de locuri la terapie intensivă: „Situația este aproape de pragul critic”, a apreciat edilul. 

Vestea bună la Cluj este că acum că avem o incidență de 7,07, față de 8,01, cum era în urmă cu o săptămână, iar dacă lucrurile merg în aceeași direcție sunt toate șansele să revenim sub 7, iar acele restricții să fie doar pe weekend.

Suntem puțin dezavantajați, pentru că la noi se testează foarte mult, dar prin asta ieșim și mai repede din pandemie.

Situația este aproape de pragul critic. Trebuie să recunoaștem că nu trăim într-o vreme foarte bună, ci într-o vreme extrem de dificilă. Sistemul medical este sub o presiune uriașă”, a declarat Boc în cadrul unei intervenții. 

Pragul infectărilor ar putea fi depășit în Mai

Potrivit primarului municipiului Cluj-Napoca, pragul valului de infectări ar putea fi depășit la finalul lui Mai 2021.

„Am obosit după un an, oamenii sunt mai stresați, mai obosiți, de aceea avem nevoie în primul rând de calm, de echilibru, și împreună prin vaccinare, testare și respectarea regulilor să depășim acest prag de aprilie și mai.

Odată depășit acest prag ne apropiem de o altă viață, mai aproape de normalitatea pe care am avut-o înainte de pandemie”, a declarat Emil Boc.

Primarul a amintit de efectele pandemiei asupra economiei, reluând lobby-ul pentru organizarea ediției Untold: 

„De asemenea, industria de evenimente a pierdut foarte mult. 

Ne uităm cu atenție la rezultatele concertului de la Barcelona și suntem pregătiți să organizăm un test concert la Cluj, dacă ni se va permite de către autoritățile naționale. 

Avem nevoie de acest efort, de lunile aprilie și mai, de a sta împreună pentru a depăși obstacolele pe care le avem. Toți suntem în aceeași barcă”, a ținut să precizeze primarul.

CITEȘTE ȘI: Lobby pentru UNTOLD. Emil Boc: „Clujul este direct legat de brandul acestor festivaluri… Trebuie să aibă loc, viața trebuie să meargă mai departe”

Primarului Emil Boc i-a fost administrată luni a doua doză de vaccin Astra Zeneca. După, edilul i-a îndemnat pe clujeni să se vaccineze cu încredere. 

 

Adauga comentariu