Emil Boc se laudă pe Facebook cu inițiativa USR PLUS de dublare a cuantumului burselor derizorii ale elevilor

Emil Boc s-a lăudat astăzi pe Facebook cu dublarea cuantumului burselor sociale și de performanță ale elevilor clujeni, o propunere a USR PLUS, fără a menționa însă acest  detaliu politic semnificativ. Astfel, primarul își trage în coșul său electoral foloasele de imagine, unii ar spune, necuvenite.

Cum imaginea publică idealizată a primarului începe să crape, alegătorii începând să vadă goliciunea din spatele vorbelor meșteșugite de PR, Emil Boc se împăunează acum și cu inițiativele altora, și cu proiecte „finalizate” 79%, 97%, dar 100% niciodată ș.a.m.d. Orice, pentru un cât de mic beneficiu de imagine!

„Am dublat cuantumul burselor sociale și de performanță. 19.467 de burse pentru elevii clujeni în semestrul I

Ziua educației aduce la Cluj-Napoca vești bune pentru elevi și pentru calitatea procesului educațional din oraș. În ședința de ieri a Consiliului local au fost aprobate atât majorarea cuantumului burselor pentru anul școlar 2021-2022 cât și numărul de burse pentru primul semestru al acestui an școlar.

19.467 de elevi vor beneficia de burse în primul semestru, iar cuantumul burselor a fost majorat astfel:

- burse de performanță: de la 150 lei la 300 lei

- burse de merit: 120 lei

- burse de studiu: de la 110 la 120 lei

- burse de ajutor social: de la 100 la 200 lei

Investițiile în educație, în școli, sprijinul pentru elevi și părinți reprezintă o prioritate pentru municipalitate. În Cluj-Napoca, 20% din impozitele și taxele locale sunt reinvestite în educație: infrastructură educațională, burse școlare, transport gratuit, echipamente educaționale moderne sau autobuze școlare pentru transportul elevilor”, a scris astăzi primarul Emil Boc pe pagina sa de promovare electorală de Facebook.

În 29 septembrie, consilierul local USR PLUS Alexandra Oană a scris pe pagina sa de socializare:

„În ședința următoare a Consiliului Local Cluj-Napoca va intra pe ordinea de zi 𝐝𝐮𝐛𝐥𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐜𝐮𝐚𝐧𝐭𝐮𝐦𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐛𝐮𝐫𝐬𝐞𝐢 𝐝𝐞 𝐩𝐞𝐫𝐟𝐨𝐫𝐦𝐚𝐧𝐭̦𝐚̆ 𝐬̦𝐢 𝐚 𝐜𝐞𝐥𝐞𝐢 𝐝𝐞 𝐚𝐣𝐮𝐭𝐨𝐫 𝐬𝐨𝐜𝐢𝐚𝐥, așa cum am solicitat de mai multe ori în cadrul ședințelor sau la dezbaterea bugetului local pe anul în curs.

Astfel, la propunerea USRPLUS, elevii cu rezultate la olimpiade vor beneficia de o bursă lunară de 300 de lei, în timp ce elevii defavorizați vor beneficia de un sprijin dublu față de anul trecut, în valoare de 200 de lei, lunar.

Este o îmbunătățire vizibilă față de situația pe anul trecut, dar putem face și mai mult pentru elevii clujeni, mai ales în condițiile în care anul acesta s-au alocat în premieră fonduri de la bugetul central pentru plata burselor, iar povara nu mai cade doar în sarcina administrațiilor locale.

Sperăm ca în anul următor să găsim sprijin și pentru celelalte propuneri USR PLUS, precum: diferențierea burselor de merit în funcție de medie, pentru a putea distinge între medii de 8.50 și de 10, diferențierea între burse sociale pentru elevii cu afecțiuni medicale și burse sociale pentru elevii defavorizați, precum și corelarea cuantumului burselor cu nivelul salariului minim pe economie, așa cum solicită și Școli Curate.

Suntem conștienți că, în această perioadă dificilă pentru elevi și părinți, sprijinul financiar nu e suficient, iar atenția noastră trebuie să meargă în primul rând către adoptarea măsurilor care ne vor permite să ținem școlile cât mai mult deschise.

Totodată, rămânem consecvenți principiului că investiția în educație e cea mai bună investiție, motiv pentru care ne bucură că am găsit deschidere pentru încurajarea performanței școlare, cât și pentru acordarea unui sprijin mai consistent pentru elevii defavorizați.

Vom continua să milităm pentru un sistem mai echitabil și mai eficient de acordare a burselor, precum și pentru o creștere etapizată a valorii lor în anii următori - Clujul este un pol al educației, iar elevii clujeni merită să fie încurajați și răsplătiți pentru rezultatele lor.”

Sub postarea de astăzi a primarului Boc, clujenii au felicitat-o, pentru inițiativă, pe userista Alexandra Oană.

„Felicitări, Alexandra Oană pentru inițiativă!

Dle Boc, ne bucurăm că ați răspuns pozitiv inițiativei USR PLUS de creștere a burselor, dar frumos ar fi să recunoașteți și meritele cui sunt!”, a scris Carmen Turcanu.

„Felicitări, Alexandra Oana!! O alta inițiativa de a ta cu care se lauda PNL-ul”, a comentat Vasile Dinca.

Unii comentatori au sesizat sumele derizorii cu care sunt sprijiniți elevii:

„Impresionante sume! Își vor putea acoperi o maaaare parte din cheltuieli!”, a scris Adina Bârsan-Marian.

„Eu zic să mai tăiați din ele că le dați prea mulți bani…”, a comentat ironic Bogdi Muntean.

„20 euro de căciulă? OMG, o să se îmbogățească elevii”, a scris Lavisa Chelu.

„O grămadă de bani!”, a remarcat sarcastic Valentin Silaghi.

Adauga comentariu