Emil Boc, replică acidă civicilor clujeni: „Așa-zișii activiști au, probabil, alte interese: să blocheze dezvoltarea orașului. Adică ne ia de proști chiar în halul ăsta? Cine spune că aceștia sunt clujeni, să-și pună un mare semn de întrebare!”

Civicii clujeni au solicitat o dezbatere publică „reală” pe tema metroului. Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca, susține că inițiativa acestora nu este decât o „fițuică”, iar „așa-zișii activiști nu au nimic în comun cu interesele Clujului”. Care sunt, însă, interesele Clujului?

„Vă lămuresc: dacă vă uitați în text, fac referire la toate: centură+metrou+tren metropolitan.

Uitați-vă în textul acelei fițuici și la Szakats Istvan, care orice ar prinde în orașul ăsta, numai să nu se dezvolte și, atunci am spus – în democrație aveți dreptul să vorbiți ce vreți și cum vreți. 

Dar până la urmă, eu îmi văd de treaba mea, de oraș și de drumul lui.

Și cei care se plâng de trafic să-i mai sune și pe domnii ăștia activiști, care-s așa-ziși activiști, care numai cu interesele Clujului nu au nimic în comun și probabil că au alte interese, ca să blocheze dezvoltarea orașului cu orice preț -  mi se pare de nedescris într-o democrație. 

Poți să vii să spui, să comentezi, dar să încerci să blochezi, să nu vină bani, să faci centură metropolitană, sau metrou, sau tren metropolitan, când noi ne batem de 5 ani cu toată forța să aducem Comisia Europeană, Parlamentul European, experți de la Uniunea Europeană, Guvernul României, cu toate guvernele colaborăm, facem de 5 ani de zile și vii si spui: Stai că ne opunem noi, șmecherii de Szakats Istvan și cu ceilalți!

Până la urmă clujenii trebuie să facă diferența între cei care sunt de bună-credință și cei de rea-credință în acest oraș. Dar, deocamdată, să se separe apele.

Nu știi treaba asta, omule, că PNRR-ul nu înseamnă aprobarea proiectului, înseamnă calendarul de investiții în acea țară, care trebuie să fie parcurs potrivit procedurilor legale.

De aceea, Autostrada Moldovei, care are 7 sau 4 miliarde de euro, îi gata proiectul? Nu-i gata proiectul! Și urmează să fie finanțat după ce se parcurg procedurile legale. 

Și aici, la metrou, evident că va fi finanțat după parcurgerea procedurilor legale.

Vii să spui: Nu centură, nu metrou. Păi, stai, cum îl aprobați voi înainte ca noi să-l aprobăm? Păi nu știi atâta chestie elementară, adică ne ia de proști chiar în halul ăsta?

Nu știi că procedurile sunt în curs și, evident, dacă se parcurg procedurile legale proiectul este finanțat.

Până unde atâta ipocrizie și atâta teribilism? 

Până la urmă folosesc niște argumente din acestea care sunt parte a procedurii, parte a unei proceduri, da?, ca să spui: Stai, dom le, că noi n-am discutat.

Păi este parte a procedurii și dacă toate procedurile vor fi legale, cu studiu de fezabilitate, cu tot ce înseamnă proiectul, evident, merge mai departe. 

Cine finanțează un proiect care nu are toate argumentele? 

Și am spus că anul ăsta este anul finalizării tuturor procedurilor legale. 

Se știe treaba aceasta. Dar să vii să faci așa, să arunci praf în ochi pe toate aceste proiecte mari mi se pare, repet, nedemn de un clujean. 

Cine spune că aceștia sunt clujeni, îi spun să-și pună un mare semn de întrebare?!, a explicat Emil Boc pe un ton iritat, în cadrul unei intervenții la un post local de radio ca reacție la demersul civicilor clujeni privind transparentizarea procedurilor privind marele proiectede infrastructură ale orașului și organizarea unei dezbateri reale pe aceste teme.  

CITEȘTE ȘIPrintr-o petiție adresată și președintelui Comisiei Europene, clujenii cer o „consultare reală pe metrou”: „Noi, cetățeni ai municipiului Clui-Napoca, ne declarăm consternați de așa-zisa consultare publică propusă de Primăria Cluj-Napoca!”

Adauga comentariu