Emil Boc recunoaşte că Şurubaru ne-a înţepat buzunarele cu o „gonflabilă” de 64 de mii de euro

Însoţit de Ecoul şi Umbra Sa, primarul Cluj-Napoca, Excelenţa Sa, Emil Boc, s-a tras ieri în chip pe malul Someşului navigabil alături de noua achiziţie a municipalităţii în materie de reţinut gunoaiele plutitoare: o ţeavă. Dar nu este orice fel de ţeavă, ci una: "corugată din polietilenă de înaltă densitate" care "este formată din țevi structurate cu pereți dubli, peretele interior este neted și cel exterior profilat, acoperit cu un înveliș din prelată rezistentă la presiune, schimbări climatice și intemperii".

Apoi şi-a pus poza pe Facebook s-o lăicuiască tot poporul iubitor de Emil Boc. Natura oricum se regenerează. La fel şi bugetul Clujului. Despre care am aflat prin scripta manent pe pagina de „socializare” a primarului, că a fost văduvit de o instalaţie cumpărată cu 64 de mii de euro de către inutilul city manager Gheorghe Şurubaru.

„Înlocuirea a fost necesară deoarece vechiul sistem plutitor de colectare nu a rezistat presiunii și a fost spart de plutitorii mari care veneau pe Someș din amonte: canapele, dulapuri, cotețe de animale de dimensiuni mici, frigidere, etc.”

Adicătelea nu se ştia la data achiziţionării gonflabilei că nu va rezista la viitură, nefiind ranforsată cu alea, alea, cum e actuala ţeava? Sau l-au lăsat pe Şurubaru să-şi satisfacă un fetiş cu privire la gonflabile pe banii noştri?

La data la care Şurubaru era lăsat să arunce pe Apa Someşului 64 de mii de euro + mentenanţele şi peticirile ulterioare, nu se ştia că numai ţeava corugată "este recomandat pentru construcția/instalația de canalizare pluvială, construcția de rețele de retenție - detenție pentru sisteme anti-viitură, amenajări hidrotehnice"? Se ştia, dar s-a durut în cur.

Oricum remarcăm că nici n-a contat că gonflabila lui Şurubaru a dispărut de pe Someş undeva prin toamna anului trecut şi că, până nu a făcut scandal Ziar de Cluj cu privire la maimuţăreala eco „mumoasă” Cluj Delivery şi plimbarea cu caiacul lui Paţaichin pe "ape curate" la 50 de metri aval de un dezastru ecologic, Emil Boc nu a catadicsit să-şi ia umbra şi să vină cu o soluţie mai bine de jumătate de an. Soluţie de poză pe Facebook.

PS: Aşteptăm o INFORMARE PUBLICĂ, conform legii 544 care îl obligă pe Emil Boc să ţină săptămânal o conferinţă de presă, cu cât ne-a costat distracţia şurubarului şi cu cât ne-a costa şeava corugată. Cum s-a făcut achiziţia, de la cine din buzub'narele cui se recuperează paguba. Ştim că pe Boc îl doare-n cot de lege, dar poate, că tot se apropie campania electorală, începe şi se adaptează uzanţelor.

Adauga comentariu