Rautacisme

Emil Boc, primarul orașului fără parcuri: „Ce e cu parcurile? Foarte bine! Sunt curate… Sper!”

Primarul Emil Boc, în calitate de participant la o emisiune radiofonică, unde este invitat periodic să vorbească verzi și uscate despre Clujul pe care îl conduce, a fost întrebat astăzi despre parcurile orașului. De fapt, realizatorul emisiunii nici nu a apucat să formuleze întrebarea, că Boc a și dat-o pe după cireșul înflorit de 1 aprilie.

„Parcurile… a venit primăvara, se pare, după cum spun meteorologii, și vremea caldă…”, a apucat realizatorul emisiunii să spună, primarul începând să răspundă, ca de obicei, ce vrea el:

„Ce e cu parcurile? Foarte bine! Sunt curate… Sper! Eu cel puțin mă uit la firmele astea ce-și fac treaba și sper că-și fac treaba bine; în materie de salubritate stradală, stăm cu ochii pe ei, mă bucur că această competiție între Supercom și Brantner se vede în oraș. E bine, e bine, încă nu sunt mulțumit, mai tot văd încă… stâlpișorii aceștia de pe margine care nu sunt spălați, mai văd încă praf pe  la diverse linii marcatoare din oraș, încă nu sunt mulțumit. Dar, e mai bine decât era în trecut!

De fapt, asta trebuie să fie democrația, când, pe banul cetățeanului… că nu plătesc eu din buzunar, ca primar, pe banul cetățeanului, să aibă acces la servicii de calitate. Și, cea mai bună calitate este când îi pui pe oameni să arate ce pot mai bun! Și acum două firme care sunt respectabile pe piața asta, să facă ce pot mai bine”, a dat-o cotită, pe după cireș, primarul orașului care le oferă locuitorilor cea mai bună calitate a vieții, dar zero parcuri.

Ce e cu parcurile? E că, de pe vremea lui Ceaușescu, parcurile nu au mai fost modernizate, astăzi majoritatea oferindu-le clujenilor simple terenuri virane înierbate.

Vine primăvara, vremea se încălzește, iar clujenii au Parcul Central împrejmuit de un imens șantier stradal, parcurile Feroviarilor, Oașului, Armătura în paragină, Parcul Detunata avariat ca după cutremur, Cetățuia bombardată, degradată total, au malurile Someșului de unde pot admira gazonul de alge și de peturi plutitoare, au „La Terenuri”, în prezent „La Arături”, Pădurea Clujenilor în construcție, în capăt pe Muncii, unde vor ajunge doar proprietarii vilelor din zonă ș.a.m.d.

Problema cu parcurile în Cluj e că nu prea există. Ele sunt, însă doar în proiecte și în promisiuni. Adică, e foarte bine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *