Emil Boc preferă să “pocnească din călcâie” în fața lui Vasile Blaga. Surprize pe lista finală a PNL pentru alegerile parlamentare

Trecându-l mai către coada listei pe omul care l-a făcut de două ori primar, respectiv pe Rareş Niculescu, Emil Boc ascultă, fără să miște în front, porunca venită de la Vasile Baga şi îl pune pe un loc eligibil pe pupilul acestuia, Sorin Moldovan. Asistăm la un foarte ciudat troc: căci avem, la schimb, o supriză pe lista PNL de la Senat, unde locul doi eligibil va fi ocupat de un fost PDL-ist.

Pentru Emil Boc, ce impune Vasile Blaga e mai de preţ decât a întoarce favorul celui care i-a fost alături în două campanii electorale, Rareş Niculescu. După paraşutarea orădeanului Sorin Moldovan, preşedintele TNL Oradea, pe locul trei pe lista PNL la deputaţi, Rareş Niculescu a ajuns pe o poziţie mai puţin eligibilă, respectiv locul 6.

La Senat, PNL-ul îl are în capul listei pentru alegerile din 11 decembrie pe actualul senator Marius Nicoară (care a vândut tot ce era de vândut numai să-și vadă propriii saci urcați în căruță), urmat de PDL-istul  Călin Tuluc. Marius Mânzat cică se retrage din cursă și, surprize-surprize, cică nici Alin Tișe nu mai candidează.

La Camera Deputaţilor, primul pe listă este Florin Stamatian, urmat de Adrian Oros, Sorin Moldovan (impus de Blaga), Tudor Ştefănie, Mircea Abrudean şi Rareş Niculescu. Cu alte cuvinte, Emil Boc a lăsat dinozaurii pe liste și nici măcar nu a mimat că ar vrea o împrospătare a acesteia cu figuri noi, neexpirat.

Listele finale de candidaţi pe care PNL Cluj le va supune aprobării Biroului Permanent Naţional vor fi bătute în cuie azi, în cadrul Colegiului Director al organizaţiei.

Adauga comentariu