Emil Boc, numele tau e HAOS. Circulatia a fost sugrumata in oras, ca urmare a unei initiative a primarului

In aceasta dimineata, soferii clujeni au avut parte de o surpriza de proportii. Primaria Cluj-Napoca a inaugurat o noua banda de circulatie dedicata in special mijloacelor de transport in comun. Asa cum era de asteptat, initiativa primarului Emi Boc a creat haos in una dintre cele mai circulate intersectii din centrul orasului, dupa cum se poate vedea din galeria foto.

In timp ce primarul Emil Boc anunta in aceasta dimineata pe calea undelor radio ca, in functie de conditiile meteorologice, va fi amenajata o banda de circulatie pe traseul Piata Cipariu-Regionala CFR dedicata doar pentru mijloacele de transport in comun, sute de soferi au fost blocati in trafic, ca urmare a amplasarii stalpisorilor de plastic pe traseul amintit.

Pe traseul Piata Cipariu-Regionala CFR, in vederea imbunatatirii timpului pe care mijloacele de transport public il petrec in trafic, primaria a decis amenajarea unei benzi speciale. Asa cum a devenit obinsuinta in Cluj-Napoca, administratia publica locala pune mai intai carul inaintea boilor. Asa si in aceasta dimineata, cand le-a oferit soferilor clujeni o mica surpriza. Din cele patru benzi de circulatie, participantii la trafic au putut utiliza doar trei dintre ele, ca urmare a delimitarii benzii speciale. 

La semaforul din fata Tribunalului Cluj, doi muncitori de la siguranta circulatiei munceau de zor in aceasta dimineata, in acordul claxoanelor soferilor nemultumiti. Virajul la dreapta inspre strada Dorobantilor a devenit un sport periculos, iar conducatorii auto care executa aceasta manevra sunt obligati sa fie mult mai vigilenti, ca urmare a faptului ca intersecteaza traseul mijloacelor de transport in comun.

Nici soferii CTP par sa nu se fi obisnuit cu noile modificari de traseu, astfel ca in loc sa utilizeze banda special creata pentru ei, din reflex, au ajuns sa circule la fel ca si cum aceasta banda de circulatie nu a fost realizata.

“Luni sau marti, in functie de cum va permite vremea, va fi amenajata o banda dedicata doar pentru mijloacele de transport in comun din Piata Cipariu, pana in zona Catedralei Mitropolitane Ortodoxe si a regionalei CFR.
Deja oamenii municipalitatii lucreaza la amenajarea acestei benzi. Banda speciala pentru autobuze si troleibuze va fi delimitata prin stalpisori, iar semaforizarea va fi modificata pentru a oferi mijloacelor de transport public linia lor directa, a afirmat in aceasta dimineata Emil Boc la radio.

In fata Comandamentului Armatei a IV-a, un angajat CTP cu sandale si sosete se cearta de zor cu cei care, profitand de lipsa a doi stalpisori care delimiteaza banda de circulatie pentru autobuze, incercau sa intre. Tupeistii au ignorat semnele disperate ale angajatului CTP si au schimbat cu nesimtire bada de circulatie. 

Coloana de masini s-a intins la orele amiezii de la Tribunal pana in Piata Cipariu, pe toate cele trei benzi de circulatie lasate de primarie autoturismelor. In Cipariu insa, claxoanele nemultumitilor rasunau de zor, ca urmare a faptului ca multi dintre soferii care se deplasau dinspre cartierul Gheorgheni au blocat intersectia si totodata deplasarea celor care circulau pe strada Traian Mosoiu. In urma implementarii acestei mari realizari administrative marca Emil Boc, soferii care doresc sa circule pe strada Traian Mosoiu vor trebui sa ia in considerare faptul ca, in cele mai fericite cazuri, de intersectia din Piata Cipariu reusesc sa treaca maxim 3-4 autoturisme pe directia inainte si alte 2-3 sa vireze spre Tribunal. Daca, in urma unei analize de trafic, primaria va amenaja si pe Bulevardul 21 Decembrie 1989 de la Regionala CFR pana la catedrala Sf Mihail o banda de circulatie dedicata autobuzelor si troleibuzelor, vom avea in Cluj-Napoca o mare coloana de masini care va inconjura tot centrul orasului.

In loc sa verifice in strada marea realizare a noii benzi de circulatie, primarul Emil Boc mai bine isi trimitea politistii locali inarmati cu smartphoane in cautare de Bokemoni. Haosul era acelasi. Cel mai probabil, in curand vom asista la amenajarea unei benzi speciale de circulatie din cartierul Zorilor si pana la primaria Cluj-Napoca, dedicata traseului zilnic al primarului Emil Boc, astfel incat acesta sa poata afirma in continuare ca traficul in Cluj Napoca este unul decent.

Comentarii

primar cretin

18.07.2016 15:57

tre sa fii [MODERAT] sa ai asemenea idei.. inghesui traficul pe 2 benzi dupa ce ca e oricum inghesuit si pe 3 benzi..  din cauza asta toata strada nicolae titulescu e blocata

Darius

18.07.2016 16:20

Ciudat ca eu am fost mai devreme pe Titulescu cu directia Piata Cipariu si Titulescu nu era deloc blocata. ADMIN: da, domnul Darius, ne-ati prins: am falsificat pozele in Photosop.

Dani

18.07.2016 16:56

ADMIN: exersati-va limbile-n dosul Adulatului in alta parte. 

Catalin

19.07.2016 09:57

ADMIN: "popcatalinmarian" nu-i frumos să ne vorbești cu gura plină. De admirație, firește. Și adorație. 

Cineva

18.07.2016 16:57

Priviti poza nr. 3. Putem observa un autobuz pe banda 1 (banda de langa trotuar) pe banda speciala dedicata transportului in comun. Acest autobuz va vira la dreapta pe str. Dorobantilor. Pe banda 2, putem observa un troleibuz care e incadrat pentru directia inainte. Am niste nelamuriri: 1) De ce nu s-a incadrat si troleibuzul pe banda dedicata transportului in comun? 2) Banda pe care e incadrat troleibuzul are desenat pe jos macarj obligatoriu la dreapta (sageata la dreapta). Deci ce cauta troleibuzul pe banda de virat la dreapta atata timp cat vrea sa mearga inainte? (firele electrice ii permit doar sa mearga inainte, deci clar nu va vira dreapta). 3) De ce acel troleibuz blocheaza toate masinile din spatele sau care vor sa vireze la dreapta? 4) Daca troleibuzul s-ar fi incadrat pe banda speciala a transportului in comun, nu ar fi putut merge inainte pana autobuzul n-ar fi virat la dreapta. 5) De ce s-a facut banda dedicata transportului in comun daca pe acea banda circula doar autobuzele care fac dreapta pe Dorobantilor? (stim cu totii foarte bine ca fff putine autobuze vireaza acolo dreapta, deci e inutila o banda intreaga doar petru aceste autobuze) Poate ca "ziardecluj" ar trebui sa ceara lamuriri de la primarie si CTP, fiindca mie personal, desi legea prevede ca pot primi un raspuns, sunt convins ca nu o sa-mi raspunda. - Apropo: Ar trebui vazut/calculat fiecare ciclu al semaforului deoarece: Daca banda speciala are verde la dreapta deodata cu banda 2 (banda pe care e troleibuzul, atunci unalt autobuz/troleibuz care ar fi in spatele autobuzului de pe banda speciala, ar trebuisa mai astepte un ciclu de semafor fiindca n-ar putea merge inainte sa tamponeze masinile care vireaza dreapta. Sper ca ati inteles ce vreau sa zic, e cam greu de explicat coerent atata timp cat trebuie sa explic o maaare tampenie pe care nici chiar ei n-ar putea sa o explice.

boti

19.07.2016 12:43

troleibuzul nu se incadreaza pe banda 1 pentru ca nu mai ajunge curentul la el....cei 7000v nu sunt pe wireless.  e prost gandita banda respectiva, adica nu e bine amplasata, ori muta banda pe banda 2 ori muta liniile de curent.

kemi

18.07.2016 16:59

Ce taranoi si de RAHAT mai sunt ! Am vrut sa-i dau o limba-n dos lui Boc , dar n-am mai reusit sa o scot de acolo. Asa ca am ramas intepenit ca bou-n trafic.

Tinel

18.07.2016 20:21

Kemi, esti exact cum ai spus -un RAHAT ADMIN: să vă dăm niște hârtie să îl ștergeți de pe aici

cluj

18.07.2016 22:26

Stire de ultima ora: Azi in jurul orei 13:00 in timp ce se juca Pokemon go un cetatean pe nume Tâmpițică Adulatorul a fost gasit in Pata Rat cu limba adânc îmfiptă în dosul lui Bokazaur. Au vrut să-l salveze, dar i se sudase limba.

Radu

19.07.2016 00:12

De data aceasta il critic pe Boc pentru aceasta idee stupida! S-a lasat manipulat de niste imbecili care nu stiu cum sa faca mai groaznica viata soferilor! In loc sa gaseasca solutii de fluidizare a traficului, primaria il blocheaza si mai tare! ["O mizerie" - sună mai bine decât scatologia scrisă de dumneavoastră, zic eu, ADMINUL]

Zoran

19.07.2016 01:06

Cu domnul Boc primar pana acum am ajuns la sapa de lemn. De acum in urmatorii 5 ani vom ajunge sa scormonim cu unghille lasate sa creasca ca sa avem ceva spor cu ele. Domnule Boc daca ai umblat prin lume si ai observat ca exista banzi doar exclusiv pt mijloacele de transport asta inca nu inseamna ca strazile Clujuluj permit asta. De geaba copiati o.astfel de functiune nu o sa reusti pt ca Clujul nu are strazile de asa natura incat sa se poata realiza asa ceva. De ce nu vreti sa observati chestia asta. Si tineti mortis pt rezolvari de astea occidentale in orasul nostru de provincie proasta. Chear credeti ca ne comparam cu aia din civilizatie.....

Nicu

19.07.2016 06:00

Benzile dedicate transportului in comun sunt un lucru grozav, doar unde se poate face asta. Intr-un oras de genul Clujului este aproape imposibil. Vor fi probleme mari la Intersectia cu Dorobantilor si la cea cu 21 Dec. Virajele la dreapta respeciv inainte pe Constanta, si ea sugrumata de noile "edificii marete" va duce la un lant de ambuteiaje de ambele parti. Daca tot se doreste sa se dea de lucru firmelor de casa, trebuia in primul rand marita latimea stazii prin injumatatirea trotuarului din fata Armatei si Curtii de apel,  care  e si asa prea larg si desfintate parcarile de pe partea Operei si Bisericii ori eventual luati cativa metri de "gredina" si transformati in parcari. In Cipariu sta ditamai suprafata ocupata de o parcare care putea sa aiba triplu ori mai multe locuri de parcare,  daca se dorea asta,  fie subteran fie suprateran. Domnul Boc probabil ca traieste intr-o lume a lui, intr-o colivie cu sticla mata. Ce bine arfi ca la inaugarile lui peste prajit si taieri de panglici ,safie mai atent la ce se intampla prin oras,eventual sa deschida geamul daca e mat!

Murphy

19.07.2016 06:52

solutia de fluidizare a traficului e simpla, [MODERAT] fudul: nu-ti mai plimba [MODERAT] cu masina personala prin oras, umbla cu transportul in comun !!!

primar cretin

19.07.2016 08:54

cine esti tu sa imi spui cand si cum sa imi folosesc masina? sa ma plimb cu ctp sa aiba neag sporuri salariale mai mari?.. mi-am luat masina sa o folosesc mai ales in oras ca deplasari in afara lui am rar..societatea civila ar putea lejer (daca ar axista societate civila) sa atace in instanta masurile anti populatie ale lui boc

afrodita

19.07.2016 13:46

nu te obliga nimeni sa nu iti  folosesti masina personala in oras, daca o faci suporti consecintele...respecti regulile de circulatie si parchezi corespunzator, altfel platesti :)

mihai

19.07.2016 07:58

Asa le trebuie Clujenilor ca au votat Cu BOC CARE FACE POC  ca bine au postat unii noul nume al primarului BOKEMON 

vasile

19.07.2016 08:35

In strainatate serviciile specializate sunt conduse (in mod real) de profesionisti nu membri de partid pupinbocisti! Cu pedelistii nu poate iesi decat haos organizat!

Radu

19.07.2016 10:11

@vasile: in cazul de fata n-are legatura cu partidul. Uita-te ce au facut [MODERAT - poate-s ai tăi Râmașule, nu avem de unde ști] in bucuresti! Acolo e haosul dus la maxim!

Cartitoru'

19.07.2016 08:36

Daca tot vrea sa copieze ceva din alte tari poate ar fi bine sa inceapa cu lucrurile bune.De exemplu cu regula ca lucrarile la drumurile publice sa se faca noaptea, cand impactul asupra traficului e minim.

Calin Suciu

19.07.2016 09:28

Scopul măsurii e clar, primăria dorește descurajarea transportului privat in favoarea celui public, de aceea a preferat stîlpișorii unui marcaj cu vopsea care ar fi permis în lipsa autobuzelor utilizarea benzii și de catre autovehicolele private, așa cum se practică in Brașov de ex.. Pentru unii clujeni măsura se va dovedi benefică, pentru alții mai puțin, depinde de căt de acoperitoare sunt traseele publice pentru cetățeni. Dacă în urma aplicării acestei măsuri viteza de deplasare cu mijloacele de transport public va depăși substanțial viteza mijloacelor private, măsura se va dovedi pozitivă, iar dependenții de autoturismul privat se vor reconverti. Propun ca următoarea măsură să fie generalizarea în tot orașul a benzilor pentru biciclete. Presimt că ulterior prețul autoturismelor seccond hand va ajunge derizoriu, iar uzinele piteștene vor lucra strict pentru export în lumea a 3-a unde doar căpitanii de plai au autoturism personal :P

Radu

19.07.2016 10:09

@ Murphy: nu-mi spui tu cum sa ma deplasez in oras pe banii mei! Uite, n-am chef sa calatoresc langa [MODERAT. Râmașule, noi nu avem încă de unde să știm dacă nu cumva te descrii pe tine. Așa că moderăm unele cuvinte] ca tine! Ai inteles?

Radu

19.07.2016 12:01

In privinta nespalarii, ti-am mai spus ca limba mea este suficient de flexibila cat sa-mi si intre intre bucile proprii de asemenea maniera incat sa fiu tot timpul curat. Din pacate imi tot ramane cacat intre dinti si am tendinta permanenta sa-l scuip sa scap de el, de aceea tot imi scapa in comentarii de-am cules dintre propriile buci! Promit ca data viitoare isa-l inghit inainte sa mai deschi gura! Stim cu totii ca sunt profesionist la inghitit. Dai si tu cat sa am de-un pachet de tigari pe zi sa completez ratia de V33 pe care-o iau din ce primesc de la pedelisti, acum penelisti. Stii, ei nu sunt fosti UTCisti, UASCeristi, ci numai ingeri investitori din banii publici.

Anca O

19.07.2016 10:19

Cred ca ar fi momentul sa ne educam dragi clujeni, si sa incetam sa mai facem "galceava" la comanda mass mediei. Si cetatenii  care circula cu mijloace de transport in comun au drepturi egale cu ceilalti si as spune ca o banda din patru rezervata  transportului in comun nu este chiar asa dramatic. ADMIN: discuția nu este despre drepturile unuia sau altuia - aveți dreptate: și cei din transportul în comun trebuie să ajungă la timp și întocmai după cu scrie pe orarul afișat, nu să aștepte în trafic. Discuția este despre cât de prost s-a gândit această bandă de mare viteză. Chit că este vorba despre un experiment - care dacă iese, ok, se aplică; dacă nu, Dumnezeu cu mila. Din punctul nostru de vedere, în Centrul orașului ar trebui să circule numai mijloace de transport în comun, taxiuri și biciclete. Parcatul în Centru ar trebui să fie extrem de scump - și atunci s-ar goli de dorință cei care și după țigări se duc cu mașina. "Gâlceavă la comanda mass media" este bună și constructivă - la oamenii civilizați se numește dezbatere. Și se face în mod public ÎNAINTE de a se începe experiențe pe om așa cum a făcut Emil Boc acum.

Cineva

19.07.2016 23:34

La faza cu "Parcatul în Centru ar trebui să fie extrem de scump" imi permit sa ma contrez :) Daca parcatul devine extrem de scump, isi vor permite doar cei smecheri/bogati sa parcheze, iar cei mai saraci vor fi astfel nedreptatiti. Alta idee decat construirea de parkinguri subterane pe sub piete (Pta Unirii de exemplu, se pot face atatea etaje subterane cate permite tehnologia, iar tehnologia permite multe in anul de gratie 2016) nu am, dar la urma urmei nu sunt functionar din primarie, deci nu e datoria mea sa am idei (si chiar daca as avea idei, ei ar mictiona pe ele). Daca ei isi doresc cu ardoare sa fie functionari si alesi in primarie, atunci sa rezolve situatiile. ma contrez si la asta "Din punctul nostru de vedere, în Centrul orașului ar trebui să circule numai mijloace de transport în comun, taxiuri și biciclete." :) O multime de oameni locuiesc in centru, deci ar avea permise speciale pentru circulat in centru. Dar pe langa acesti cetateni se vor mai strecura si patroni de localuri, care la urma urmei merita si ei permis de circulat in centru fiindca unii aprovizioneaza localurile cu masinile personale. Si uite asa se va extinde categoria celor cu permis de circulatie prin centru, unii pe buna dreptate altii pe relatii. Raman la ideea cu parkingurile subterane. Sunt in stare sa primesc si critici, nu-i nici o suparare :) ADMIN: criticile le primesc doar cei care nu vorbesc la subiect cu tot cu predicat, ci numai cu imprecat :))

gigi

19.07.2016 10:39

Sunt sigur ca strada aia era libera pana acuma si de fapt banda aia a creat aceasta aglomeratie... nu-i asa? :)Mai lasati masinile acasa si folositi transportul in comun.

Radu

19.07.2016 11:57

Alexa, cu reflexe mele de sluga slinoasa eu ii ling in dos pe pedelisti si acum ca-s penelisti in speranta ca voi ajunge sa-mi dea mai mult decat numai de doza zilnica de V33. De aceea apelasem la tine ieri sa-mi dai si tu macar de un pachet de tigari. Si te-oi linge si pe tine. Ieftin si bun.

mihai

19.07.2016 14:12

DOMNULE BOC,IN LOC DE STALPISORI PENTRU ACESTE IDEI MARETE ,ATI FACE BINE SA PUNETI COSURI DE GUNOI PE STALPI ASA CUM ERAU PE VREMEA LUI FUNAR,DE CAND SUNTETI PRIMAR ,COSURILE SE IMPUTINEAZA AN DE AN SI MIZERIA SI GUNOAILE NE NAPADESC.POLITIA PRIMARIEI NU STIE SARACA CA POATE DOAR ATAT A FOST SCOLITA,DECAT SA DEA AMENZI LA MASINILE PARCATE PE TROTUARELE LARGI DIN ORAS SI NICIDECUM SA AMENDEZE TIGANII SI CERSETORII CARE AU UMPLUT ORASUL SI NUMAI CA NU SE C--A PE UNDE SE CUIBARESC.LA FEL SI POSESORII DE CAINI,LASA MIZERIE IN URMA LOR.DE CE NUMAI CU SOFERII SI MASINILE SE OCUPA POLITIA PRIMARIEI???ASA CA ESTE ACTIVITATE ADUCATOARE DE BANI LA BUGETUL LOCAL??VA BATETI JOC DE NOI SI IN ACELASI TIMP FAPTELE ANTISOCIALE SE INMULTESC,GUNOAIELE NE INEACA,CIRCULATIA IN ORAS DEVINE SUFOCANTA....NU INTELEG CE AU VOTAT CLUJENII DIN PROGRAMUL DUMNEAVOASTRA!!!

adriana

19.07.2016 14:15

Cred ca solutia era destul de simpla daca se gandea pana la capat. Prima banda pentru masinile care vor sa faca dreapta si apoi banda speciala pentru autobuse. Evident ca parcarire de langa teatru si catedrala trebuiesc desfiintate iar parkingului din Cipariu adaogate inca vreo 3 - 5 nivele in jos. 

sacazu

19.07.2016 14:47

Iaca si eu, un rahat cu ochi lepadat in lume de mama, as vrea sa-l critic pe Alexa, dar nu pot. Nu am cu ce, oricat rahat stiu ca pot sa mananc. Si chiar pot.

Cineva

19.07.2016 23:51

Apropo, de dimineata tot aveam de gand sa lamuresc niste lucruri. Nu exista nici o banda de circulatie dedicata transportului in comun, sunt doar povesti. Ieri am trecut de 2 ori pe banda respectiva. Azi din nou am trecut exact pe aceeasi banda si ma miram de ce ceilalti participanti la trafic se inghesuie pe celelalte benzi. In fiecare zi voi circula exact pe banda aceea fiindca eu cunosc si respect legislatia rutiera. Cine pune botu' la vrajelile primarului si ale politiei n-are decat sa stea blocat in trafic. Stiu ca nu va vine sa credeti, dar e asa cum spun eu. E o chestie simpla, extrem de simpla care permite circulatia pe banda respectiva. E atat de simpla incat atunci cand o vor observa, cetatenii isi vor da o palma peste frunte spunand/gandind pe romaneste "Ba ce simplu e sa-mi bag ... Cum de n-am observat?" :))

Adauga comentariu