Emil Boc nu concepe Cluj-Napoca fără tehnologia 5G. În lumea civilizată a fost interzisă: „Nu vom accepta ca cetățenii noștri să fie cobai”

București, Cluj-Napoca și Constanța sunt primele orașe din România unde va fi implementată la potențial maxim tehnologia 5G. Asta, în condițiile în care în rândul populației există o adevărată temere că tehnologia 5G cauzează cancer. 

De altfel, în vestul Europei și în SUA sute de cercetători au trimis scrisori oficiale către guvernanți prin care le cer acestora să nu apeleze la această tehnologie. În Bruxelles, implementarea tehnologiei 5G a fost interzisă, ministrul Mediului Céline Fremault declarând ferm că nu dorește ca locuitorii orașului să fie cobai. Elvețienii sunt la rândul lor sceptici când vine vorba de 5G. 

Pe internet circulă un documentar în care sunt prezentate riscurile acestei tehnologii revoluționare. 

Între timp, politicienii români nu par curioși de o dezbatere reală pe această temă ci, mai degrabă, vor să adopte 5G-ul pe repede înainte fără să se consulte cu cetățenii. Este și cazul Clujului, unde Emil Boc a decis deja pentru toată lumea că 5G e viitorul și va fi implementat în oraș fără dubii. 

„Tehnologia 5G: începutul unei noi revoluții industriale

Am avut plăcerea să particip astăzi la Conferința „5G - tehnologia ca vector al progresului”, care a avut loc la Cluj Innovation Park. Este prima dezbatere pe tema 5G organizată de către Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații la nivel național cu scopul de a dezbate procesul de implementare și impactul pe care îl va avea asupra societății.
5G este una dintre tehnologiile care va remodela slujbele viitorului dar și viața de zi cu zi a oamenilor.

În acest context am subliniat importanța tehnologiei 5G pentru profilul strategic al Clujului bazat pe inovare, cercetare, dezvoltare și IT. Tehnologia 5G permite o viteză de zeci de ori mai mare și dă posibilitatea conectării în timp real a mai multor dispozitive inteligente. Impactul 5G se va regăsi în investiții, noi locuri de muncă și nu în ultimul rând în creșterea calității vieții cetățenilor. Totodată, am subliniat faptul că implementarea strategiei 5G trebuie făcută cu respectarea legislației naționale și europene în materie, în vederea protecției sănătății publice.

De asemenea, la finalul conferinței a avut loc o acțiune demonstrativă, de monitorizare a câmpului electromagnetic. Aceasta a fost realizată cu echipamentele mobile din dotarea ANCOM - care au permis observarea nivelului de expunere a populației la câmpurile electromagnetice. Testele au fost efectuate pe o situație reală, cu ajutorul echipamentelor 5G si 4G, care au fost montate la CREIC.

La nivelul municipiului Cluj-Napoca sunt montați 6 senzori de monitorizare a nivelului de câmp electromagnetic, măsurătorile realizate permanent de către aceștia putând fi consultate pe www.monitor-emf.ro”, a scris Emil Boc pe pagina oficială de Facebook. 


Adauga comentariu