Emil Boc, monolog despre egalitatea de șanse: Am multiplicat centrii de putere. Nimeni nu este nababul suprem al Clujului

Clujul oferă șanse egale de dezvoltare tuturor și nu este captiv nici unui grup de interese, consideră Emil Boc. „Cheia succesului acestui oraș - faptul că am multiplicat centrii de putere”, a susținut edilul.

Monologul lui Emil Boc despre egalitatea de șanse 

Clujul oferă șanse de dezvoltare tuturor, crede Emil Boc. Acesta s-a lansat într-un monolog prelung despre calitatea vieții și domnia legii în cadrul unei intervenții la un post de radio local. 

„Că tot spun la toți, NIMENI nu poate bate cu pumnul în masă la Primărie, să spună: «Primăria face așa cum zic eu, pentru că noi suntem grupul ăla de interese care conduce, prin filtrul nostru trece tot, noi dominăm orașul».

Întotdeauna m-am ferit ca orașul acesta să fie captiv unui grup de interese. 

Da, să fie foarte mulți care să dezvolte afaceri, să fie mulți care să aibă influență, să aducă locuri de muncă, dar nimeni să nu-i controleze și să-i sugrume pe ceilalți, să îi oprească pe alții să se dezvolte.

Fiecare componentă a orașului să aibă posibilitatea să se dezvolte, dar nimeni să nu poată să-i domine, să se transforme într-un clan de interese care să oprească dezvoltarea orașului. 

Asta a fost, după părerea mea, cheia succesului acestui oraș, faptul că am multiplicat centrii de putere, dându-le fiecăruia șansa, indiferent de orientare politică, religioasă sau de avere.

Le-am dat șanse să respecte legea și să se dezvolte.

Dar niciunul să nu aibă posibilitatea să spună: «Eu sunt nababul suprem și numai eu decid ce se întâmplă în acest oraș». Nu! Legea decide ce se întâmplă într-un oraș”, a declarat Emil Boc în cadrul unei intervenții la un post local de radio. 

 
Egalitate - Urbanism - Interese

Singurul interes constant de grup, în Cluj, a fost urbansimul. Sau miza constantă a fiecărui interes de grup.

Pentru urbanism s-au bătut și continuă să-și facă loc reprezentanții puterii locale.

Încă de pe vremea când pupilul Sorin Apostu, omul pe care Emil Boc l-a crescut și l-a recomandat, a fost la cârma Primăriei Cluj-Napoca, interesele de grup au tras de pârghiile administrative după cum au vrut: fie că ne referim la „grupul de la Cluj”, fie că ne gândim la „grupul de la lac”, interesele majore au fost și au rămas în domeniul imobiliar. 

CITEȘTE ȘI: Clujul intereselor electorale și jocurilor de culise – BOC: „Cât timp eu voi avea o putere de decizie, acest oraș nu va fi captiv unui grup de interese...”

Primarul municipiului Cluj-Napoca a mai abordat tema egalității de șanse și a grupurilor de interese lipsă de la Cluj în cadrul campaniei electorale pentru alegerile locale din septembrie 2020. 

Până astăzi, subiectul pare să rămână unul pur electoral. 


Adauga comentariu