Emil Boc, mesaj pentru clujeni: Clujul nu intră în carantină. Să susținem vaccinarea, iar locurile de muncă vor fi salvate si sănătatea noastră va fi mai bună”

Primarul Emil Boc a anunțat la începutul ședinței Consiliului Local că pentru moment municipiul Cluj-Napoca nu va intra în carantină, însă această situație se poate schimba dacă numărul cazurilor de coronavirus vor continua să crească. Primarul le-a transmis clujenilor că doar prin respectarea regulilor și prin susținerea vaccinării se vor putea ține lucrurile sub control. 

„Această creștere oarecum accelerată din ultimele două zile are o explicație prin modificarea formulei de calcul, dar suntem pe o tendință ascendentă. Spitalele sunt aproape de capacitatea maximă. Vaccinarea merge bine și vă pot da o veste bună. Clujul nu intră în carantină și elevii merg la școală. Această afirmație nu este pentru totdeauna, dar pornește de la prezumția că vom ține totul sub control, spitale, administrație și cetățeni.  Următoarele două luni vor fi decisive. Toate analizele arată că în condițiile undei vaccinări masive și a respectării regulilor sunt șanse ca după 1 iunie să depășim vârful și să intrăm pe o pantă descrescătoare. Fac un apel la clujeni pentru a rămâne la fel de consecvenți în respectarea regulilor. Vom intensifica controalele și e posibil să apară reglementări punctuale cu privire la locurile aglomerate. Mai mult ca niciodată, este valabil ce spunea un fost președinte american: să nu întrebăm ce face statul pentru noi, să ne întrebăm ce putem face noi pentru sănătatea noastră. Ce putem face este simplu, să evităm aglomerațiile și deplasările nenecesare. Să susținem vaccinarea și locurile de muncă vor fi salvate si sănătatea noastră va fi mai bună. Sunt în creștere cazurile grave la persoanele tinere si avem o situație delicată la AT. Fără sprijinul cetățenilor nu vom reuși. Clujul este pe locul doi pe lista de așteptare, cu peste 70.000 de persoane pe lista de așteptare. Acest lucru arată un grad crescut pentru vaccinare și respectarea regulilor. Fac apel la respectarea de către restaurante a regulile stabilite, să nu auzim de petreceri și alte activități în afara legii. Evitați aglomerațiile din magazine, dar și orice zonă aglomerată”, a declarat primarul Emil Boc.

De asemenea, primarul laudă demersul Italiei care a implicat în procesul de vaccinare inclusiv farmaciștii și dentiștii.

„Am studiat dimensiunea europeană a fenomenului. Italia își propune o vaccinare generalizată. Au introdus medicii de familie, farmaciștii, cabinetele stomatologice, orice halat alb care poate oferi un sprijin in procesul de vaccinare. România va ajunge și ea să utilizeze toată infrastructura medicală publică și privată pentru un proces de vaccinare cât mai consistentă”, a menționat Boc.

Rata incidenței cazurilor de COVID-19 din Cluj-Napoca este în creștere. Azi rata incidenței a ajuns la 6,57 față de 6,38 cât a fost ieri. 

 

Adauga comentariu