Emil Boc, Marcel Bonțidean, organele de forță ale județului Cluj sunt complicii organizatorilor Untold la încălcarea Legii

Primarul municipiului Cluj-Napoca și șeful Poliției Locale sunt complicii organizatorilor Untold la încălcare prevedeilor exprese ale Legii. Prin pasivitate și neluare de măsuri pentru a pune Legea în drepturi, devin complici la această flagrantă încălcare a Legii toți decidenții organelor de forță din Cluj, inclusiv Prefectul (care o mai fi fiind în această funcție zilele acestea), din cauză că, în calitatea sa de garant al respectării acesteia în teritoriu.

LEGEA 60 din 1991, ART 5 - (1): Organizarea și desfășurarea adunărilor publice sunt interzise în imediata apropiere a gărilor, porturilor, aeroporturilor, stațiilor de metrou, spitalelor, obiectivelor militare, a unităților economice cu instalații, utilaje sau mașini cu grad ridicat de pericol în exploatare.

LEGEA 61 din 1991, ART. 2: Constituie contravenție savârșirea oricăreia dintre următoarele fapte, dacă nu sunt comise în astfel de condiții încât, potrivit legii penale, să fie considerate infracțiuni:

ALIN. 26.: tulburarea liniștii locatarilor între orele 22,00-8,00 și 13,00-14,00 de către orice persoană prin producerea de zgomote, larmă sau prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare în localurile sau în sediile persoanelor juridice, în locuințele persoanelor fizice sau în oricare alt loc din imobile cu destinația de locuințe ori situat în imediata vecinătate a acestora;

ALIN 27: Organizarea de petreceri cu caracter privat și utilizarea de aparatură muzicală la intensitate de natură a tulbura liniștea locuitorilor, în corturi, alte amenajări sau în spațiu neacoperit, situate în perimetrul apropiat imobilelor cu destinația de locuințe sau cu caracter social, în mediul urban.

Ziar de Cluj a atras atenția, degeaba, cu privire la acest aspect al încălcării flagrante a Legii tocmai de către organele care sunt obligate să asigurea respectarea acesteia încă de la prima ediție a acestei discoteci ilegale în aer liber numite Untold. Devine clar că municipul Cluj-Napoca este neguvernat, un loc în care Legea se mai aplică după cum dispune primarul acestuia.

Cerem organelor de drept centrale să intervină. Cele locale se pare că sunt la comanda particularului Buta.

Comentarii

George

06.08.2017 13:31

Lași intenționat cel mai important detaliu pe afară : "Constituie contravenție", adică :" este sancţionată tot cu amendă de la 500 la 1500 de lei." Dacă Untold ar fi taxat cu 1500 de lei pe minut, tot ar putea să plătească amenda (aprox 1 milion de euro) și tot n-ar plăti un leu fiindcă ar scăpa cu faliment cu bună știința autorităților pentru a plăti contribuția la partid. Deci mai bine evită birocrația și munca degeaba organele abilitate.Sunt mult mai multe afaceri politice în România pe lângă Untold prin care se câștigă și spală sume imense, întradevăr Untold e un business posibil doar datorită lui Boc, dar cam atât. Practic e legea junglei, vrei să scapi de Untold ? Fă rost de boxe de 2 milioane de euro pe camioane, generatoare, niște DJ mai buni sau metaliști și dă-i volum să vibreze geamurile până în Florești. Dacă Untold nu ia amendă nici tu nu iei, nu se pot scoate pe căi legale.(dacă mă întrebi pe mine am putea băga un Untold vs Manowar/Iron Maiden/ACDC/Metallica prin Cluj în aceeași ore, eu aș paria deja că nimeni n-ar mai auzi bumtzi-bumtzi pe lângă Manowar)

Adauga comentariu