In vizor

Emil Boc le spune clujenilor bancuri despre criza sanitar-economică: „După pandemie vom fi ca la douăzeci de ani, după vorba cântecului Voltaj: fără griji și fără bani”

Primarul Emil Boc le spune clujenilor bancuri despre pandemie: „Zice că după pandemie vom fi ca la douăzeci de ani, după vorba cântecului Voltaj: fără griji și fără bani”. Actualul primar de Cluj, fost premier, recunoscut pentru luarea unor masuri de austeritate extrem de dure, precum reducerea salariilor din sectorul bugetar si a pensiilor si reducerea sau chiar taierea unor beneficii sociale aplicate în urmă cu zece ani, a împărtășit cetățenilor din ultimele bancuri legate de criza sanitară, care se poate transforma într-o criză economică. 

Edilul Emil Boc a făcut o vizită în Piața Unirii, cu prilejul inaugurării iluminatului festiv de sărbători din centrul municipiului Cluj-Napoca, precum și pe șantierul întârziat din Piața Lucian Blaga, unde lucrările sunt încheiate în proporție de 94%, potrivit lui Boc. 

Emil Boc a realizat un live pe Facebook, iar pentru a crește optimismul și starea de bine a clujenilor, acesta le-a împărtășit ultimele glume despre pandemie: 

„Azi am auzit niște glume și n-aș încheia această trecere de 1 Decembrie, cu greutățile, cu bucuriile, cu tot ce avem, fără să vă spun două glume. 

Să vă spun câteva glume pe care le-am auzit și eu în această perioadă, glume legate de pandemie. 

Prima era așa că, zice că după pandemie o să fim la fel ca la douăzeci de ani.

Adică, după vorba cântecului Voltaj… după lui Călin Goia de la Voltaj.

Știți bine ce spunea Călin Goia, clujeanul nostru drag, în melodia lui de la Voltaj:

fără griji și fără bani, a spus Emil Boc.

Ulterior, acesta și-a afirmat, totuși, speranța, ca după perioada epidemiologică dificilă, clujenii să mai aibă bani, amintind de grija „foarte, foarte mare” pentru locurile de muncă: 

„Acuma sper să fim cu bani, totuși, după această pandemie, chiar dacă grija față de locurile de muncă este una foarte, foarte mare și prezentă. Iar tot ceea ce facem noi este să menținem și să aducem în continuare locuri de muncă la Cluj pentru că nu dorim să trecem dintr-o criză sanitară într-o criză economică”, a mai adăugat Boc. 

„Un alt banc pe care l-am auzit este: Dom’le, n-am crezut niciodată că o să mă duc la bancă cu mască, o să cer bani și-o să și primesc. 

Iată că asta ne-a adus pandemia. Acuma, mai în glumă, mai în serios, masca aceasta este elementul de siguranță și de securitate major”, a fost cel de-al doilea banc relatat de primarul Boc clujenilor. 

„Și ultimul banc, așa mai… mai cum să spun? mai de societate.

Se spune că nimeni n-a reușit, și nici o femeie din lume n-a reușit să țină bărbații departe de stadioane, să închidă barurile, să nu poată merge la bere cu prietenii, așa cum a făcut Covid-19. 

E ceva adevăr și-n asta, dar până la urmă este important că suntem bine și sănătoși”, a încheiat primarul Emil Boc seria bancurilor pentru clujeni. 

Mai în glumă, mai în serios, în stilul primarului Emil Boc, ce n-a reușit nici o femeie din lume, au reușit PNL-iștii…

Primarul Emil Boc, fost premier în perioada 2009-2012, şi-a angajat răspunderea pe un program de măsuri de austeritate fără precedent, care au inclus reducerea pensiilor cu 15% şi a salariilor cu 25%. 

Astfel, deși la începutul anului 2009 nu s-a vorbit oficial în nici un fel despre situaţia economică dificilă, după ce, din contra, în campania electorală parlamentară erau promise măsuri de creştere ale salariilor de la stat, ca ulterior roata să se întoarcă la 180 de grade.

Traian Băsescu şi premierul de atunci Emil Boc anunţau, în mai 2010, că România va lua un împrumut de 20 de miliarde de la Fondul Monetar Internaţional şi instituţiile europene. În acel context, echipa lui Emil Boc a recurs la măsuri economice de austeritate fără precedent, tăierea pensiilor și a salariilor bugetarilor cu 15% și 25%, măsură ce s-a reflectat și în mediul privat prin reducerea substanțială a veniturilor angajaților. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *