Emil Boc încurajează mersul la spital cu mijloacele de transport în comun

La temperaturi de minus 13 grade, cetăţenii care apelează la serviciile Companiei de Transport Public, companie aflată în subordinea Consiliulul Local al municipiului Cluj-Napoca, sunt nevoiţi să aştepte până la jumătate de oră în staţii ca urmare a faptului că programul de circulaţie al autobuzelor nu este respectat. În condiţiile în care Emil Boc, la fiecare apariţie publică declară că primăria încurajează utilizarea mijloacelor de transport în comun se pune întrebarea dacă printre măsurile luate de edil pentru ca cetăţenii să circule cât mai des cu autobuzele CTP este cumva inclus şi un pachet de antibiotice sau tratamente gratuite pentru răceli şi gripă.


În această dimineaţă locuitorii comunei Floreşti care au dorit să ajungă în Cluj-Napoca utilizând autobuzele CTP au fost obligaţi să aştepte mai bine de 30 de minute în staţii. Motivul a fost  aglomeraţia de pe drumul naţional E 60, aglomeraţie ce a dus la decalarea orelor de pornire din capăt de linie a mijloacelor de transport în comun. Nu este pentru prima dată când aceste întârzieri creează disconfort călătorilor, dar să laşi cetăţenii să aştepte peste 30 de minute la temperaturi de minus 13 grade poate fi considerată o bătaie de joc. Un cetăţean plictisit să aştepte venirea autobusului a sunat la dispecerat pentru a se interesa care este motivul pentru care nu este respectat programul de circulaţie al autobuzelor M26, respectiv M21. De  la dispeceratul CTP i s-a răspuns că este aglomeraţie în oraş. Ei bine, aceasta nu poate fi considerată o scuză într-un oraş de cinci stele, care încurajează utilizarea mijloacelor de transport în comun.  

“Potrivit programului afişat pe site-ul CTP am încercat să iau din cartiereul Cetatea Fetei autobuzul M26 care urma să pornească la 8.40. Prin urmare, am ajuns în staţie cu 5 minute înainte şi am aşteptat în frig mai bine de 30 de minute până cand un autobuz M 26 a venit.  Este inuman să nu se găsească soluţii şi să se invoce traficul, în condiţiile în care suntem obligaţi să îngheţăm la minus 10-12 grade iar autobuzul s-a umplut încă de la primele trei staţii”, a declarat C.S.

Un alt caz în care şoferii CTP nu îşi respectă programul de circulaţie ne-a fost sesizat vineri. O cujeancă a dorit să se deplaseze din centrul oraşului până în cartierul Gheorgheni cu autbuzul 32. Clujeanca a fost obligată să aştepte peste 20 de minute în staţie, iar călătoria acesteia de la Teatrul Naţional la capătul de linie din cartierul Gheorgheni a durat o ora şi treizecei de minute. 


“Vineri după amiază, deşi era gol oraşul am stat în staţia de la Teatru Naţional în aşteptarea autobuzului 32 sau 32 B dar niciunul nu a venit mai bine de 20 de minute. Până la urmă am urcat  în autobuzul M 13 care merge înspre satul Ghergheni, dar acolo am mai fost nevoită să aştep înca 10 minute în staţie deoarce acesta circula la program. Prin  urmare, deşi am plecat din centrul Clujului la 17.30 am ajuns acasa la ora 19.00. Cred că dacă mergeam  pe jos ajungeam mai repede la capătul linie 32”,a a declarat A.S.

Ziar de Cluj îl invită pe Emil Boc ca în aceste zile cu temperaturi mult sub zero grade să utilizeze mai des mijloacele de transport în comun. Poate că aşa îşi va da seama de ce clujenii nu sunt dispuşi să renunţe în a mai circula cu autoturismele personale. Până când nu va creşte confortul din autobuze şi troleibuze, căldură iarna, aer condiţionat vara şi un program de circulaţie decent, primăria nu le poate cere cetăţenilor să circule cu CTP. 

Comentarii

Cineva

09.01.2017 14:44

Ma enerveaza raspunsurile institutiilor/autoritatilor, raspunsuri de genul "E aglomerat orasul" in loc de "Nu avem centuri ocolitoare" sau "Nu a adaptat viteza la conditiile de drum" in loc de "Drumul nu a fost adaptat circulatiei (exista lucrari nesemnalizate, nu s-a deszapezit, etc)" sau si alte asemenea raspunsuri.

GRIGORE

09.01.2017 17:30

ConducereaCTP  Cluj gaseste mii descuze dar nu asta conteaza ,Circul cu 26L dimineata cind merg la serviciu rar seintimpla sa vine citeun autobuz incazit cu aceste zile friguroase parca calatoresti intr-un frigider inschimb biletul costa2lei calatoria.   SPER SA SESCUMNPEASCA ''IAR''BILETELE CTP CA ASATA SEINTIMPLA INREST SERVICIUL DETRANSPORTINCOMUN LASA MULT DE DORIT .  PENTRU FLORESTENI SA VA CUMPERE PRIMARUL DIN FLORESTI AUTOBUZE  ETC ..

Sergiu Crisan

14.01.2017 20:15

Vi se pare mult?Aveti idee ce cheltuieli suporta CTP?Un autobuz consuma peste 50 de litri la 100 de kilometri.Au peste 200 de autobuze.Gandeste-te cati angajati si cate trebuie platite la o asemenea companie.

Sergiu Crisan

09.01.2017 18:11

Ok si cu ce e de vina Boc pentru ca nu exista centuri ocolitoare in Floresti?Problema aici e Sulea.

Adauga comentariu