Emil Boc a inaugurat o nouă promisiune electorală: Cinematograful Mărăști, gri și comunist, „devine un centru de cartier modern, verde”

Cinematograful Mărăști a fost inaugurat ieri, pe pagina de Facebook a primarului Boc, drept o nouă promisiune electorală. Acesta ar urma să devină, din gri, verde, din comunist, modern. Terasa cinematografului, amfiteatrul adiacent și acoperișul vor fi, chipurile, o oază de verdeață, printre mașini, blocuri și garaje cu murături:

„Cinematograful Mărăști devine un centru de cartier modern, verde

Cinema Mărăști, un punct cultural plăcut și frecventat de clujeni, va fi reamenajat la rigorile actuale ale unui spațiu public. Ideea de a transforma terasa cinematografului și amfiteatrul adiacent în zone verzi, multifuncționale, va integra mult mai bine întregul areal în viața comunității clujene.

Scopul intervenției este integrarea elementelor exterioare într-un ansamblu prielnic pentru relaxare. Concret, obiectivul investiției constă în lucrări de amenajare a acoperișului cu destinație de acoperiș verde și a amfiteatrului ca element întregitor al zonei multifuncționale. 

Prin aceste lucrări, se vor diversifica practic activitățile pe care Centrul de Cultură Urbană le poate oferi locuitorilor din cartierul Mărăști. Amenajarea va atrage nu doar iubitorii cinematografiei, ci și persoane și organizații care doresc să desfășoare diverse activități sociale, culturale sau recreative în aer liber”, a postat  primarul Emil Boc, pe pagina sa de Facebook.

„Până la a deveni un punct cultural, n-ar strica să devină un punct curat - în jurul lui e plin de chiștoace nemăturate de luni de zile, micile spații verzi sunt în paragină, dalele sunt năpădite de iarbă, ca să nu mai spun că sunt mizerabile - le curăță doar ploaia”, i-a răspuns edilului Gabriela Domnița.

„Atâta timp cât rămân în preajmă tarabe, garaje, mizerie, ce sens are cinematograful verde?”, a comentat Lidia Pop.

Iar oamenii au dreptate! Ziar de Cluj a fotografiat astăzi zona din jurul Cinematografului Mărăști. Timp de 5 mandate, primarul gospodar nu s-a preocupat de îngrijirea și igienizarea acestui spațiu. Dar acum, dintr-o dată, din bube, mucegaiuri și noroi, vorba lui Arghezi, iscat-am promisiuni electorale noi!

În prezent, dacă vrei să ajungi la Cinema Mărăști, treci prin ganguri insalubre, pline de graffiti. Primăria a cumpărat, în anul 2020, cu 244.800 lei fără TVA, o mașinărie de curățat mizeriile murale, însă, de ce ar folosi-o aici, în cartier? Fie el chiar și centru de cartier!

În „curtea” cinematografului, întâlnim betoane sparte și scorojite, nici vorbă de verde, ci de gri murdar. Și, pe lângă betoane, mașini parcate alandala:

Verde acum este doar mușchiul crescut peste paragină:

Păsările au format un cordon de găinaț la una dintre intrările spațiului cultural clujean. Cine să curețe, cui să îi pese?

Și clădirea cinematografului necesită, de ani de zile, mici renovări:

Marea demolare a garajelor nu a ajuns în acest areal „cultural”:

Până să devină, din vorbe, un centru de cartier „modern, verde”, Cinematograful Mărăști este un epicentru de paragină comunistă, gri. Una e realitatea de pe teren, alta cea de pe Facebook.

Adauga comentariu