Emil Boc îl sprijină pe Cîțu: „Nimeni și nimic nu poate nega dreptul premierului de a evalua un ministru și de a propune remanierea". În 2005 Boc avea alte păreri

„Revocarea este actul exclusiv al premierului. Nimeni și nimic din lumea asta nu poate nega dreptul constituțional și politic al premierului de a evalua un ministru și de a propune remanierea. Nici președintele României nu se poate opune dacă prim ministrul dorește să schimbe un ministru", apreciază Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca. În august 2005, Emil Boc avea însă o cu totul altă părere pe acest subiect.

„Nu poți să conduci o echipa guvernamentală dacă nu recunoști dreptul suveran al premierului de a schimba, din mers, un membru, atunci când consideră", a declarat primarul Clujului, Emil Boc, în cadrul unei intervenții la Antena3.

„Premierul a ieșit, a explicat motivele pentru care remaniaza, și mergem mai departe.

Eu resping această conotație financiară legată de schimbarea ministrului Finanțelor.

Domnul ministru Nazare nu susține niciun candidat.

Nici pe domnul Orban, nici pe domnul Cîțu.

Nu aceasta a fost la baza remanierii ministrului Finanțelor, ci pur și simplu performanța, a explicat Boc, joi, 8 iulie 2021, la Antena 3. 

Emil Boc, în august 2005:

Schimbarea unor miniştri trebuie discutată mai întâi în Biroul Permanent Naţional al partidului, dar remanierea nu se discută public, pentru a nu afecta activitatea ministerelor vizate, a declarat, joi, pentru Mediafax, Emil Boc.

„Remanierea se face, nu se discută, pentru că poate afecta funcţionarea ministerelor vizate.

Nu vom discuta public acest subiect.

Atunci când se va conveni să fie discuţia concretă, vom discuta pe baza evaluării miniştrilor PD”, a precizat Boc, joi, 18 august 2005, potrivit inpolitcs.ro    

 

 

 

Adauga comentariu