Emil Boc îi asigură pe clujeni că nu există pericolul să nu existe alimente, apă și medicamente: „Am inventariat situația de la toate supermarketurile din Cluj și vreau să vă asigur că există stocuri suficiente”

Pandemia de coronavirus i-a determinat pe clujeni să ia cu asalt supermarketurile, unde au ras rafturile cu făină, ulei, legume, fructe, hârtie igienică, conserve ș.a.

Lucrătorii comerciali nu au reușit întotdeauna să reaprovizioneze magazinele în timp util cu anumite produse din depozite, așa că imaginea rafturilor goale i-a determinat pe oameni să cumpere mai abitir!

Chiar și cei care au preferat inițial să stea acasă și să glumească pe seama celor care își umpleau cămările cu făină au ajuns să se teamă de a nu rămâne fără alimente din cauza clujenilor care golesc magazinele; așa că, și cei mai raționali au ieșit în ultimele zile la cumpărături mai consistente.

Într-o intervenție live pe Facebook, în cursul zilei de ieri, primarul Emil Boc a făcut un apel la calm, asigurându-i pe clujeni că există în supermarketuri stocuri suficiente pentru toată lumea:

„Trebuie să știți că nu există pericolul să nu existe alimente, să nu existe acces la apă potabilă, la medicamente. Supermarketurile, farmaciile, chiar și în condiții de stare de urgență vor fi accesibile.

Și am un mesaj pentru clujeni: prin colegii mei am inventariat situația de la toate supermarketurile din Cluj și vreau să vă asigur că, în ciuda cumpărăturilor destul de consistente din ultimele două zile, vă asigur că există stocuri suficiente pentru a face față vieții de zi cu zi.

Deci, nu vă mai aglomerați, nu vă panicați, nu cumpărați disproporționat, cumpărați doar cele necesare zilelor obișnuite care vor urma din punctul de vedere al sănătății și al alimentației, deci nu cumpărați în cantități exagerate, pentru că supermarketurile sunt pregătite să aibă asigurată aprovizionarea.

De aceea, fac apel la calm, la raționalitate și, repet, să nu intrăm în panică!”

Adauga comentariu