Emil Boc a găsit soluţia fluidizării traficului în Cluj-Napoca. Dublează tarifele de parcare în centrul oraşului

Proiectul ce vizează dublarea tarifelor de parcare în zona centrală a oraşului a intrat în dezbatere publică. Motivul invocat de Emi Boc privind intenţia de creştere semnificativă a preţului pe care îl vor plăti şoferii începând de anul viitor  pentru o oră de staţionare în zona ultracentrală a oraşului este că prin această măsură se va încuraja utilizarea mijloacelor de transport şi implicit  duce la o fluidizare a traficului. Vorba aia: i-a dat Dumnezeu gândul cel bun - de când i se tot cere să aplice această măsură?

Politica de tarifare a staţionării autoturismelor în zona centrala a municipiului Cluj-Napoca este pe cale să se schimbe. Conform proiectului aflat în dezbatere publică, primăria va majora taxa de parcare în centrul oraşului dublând preţul. Astfel, dacă până la 31 decembrie 2016 tariful pentru o oră de staţionare în zona I este de 2 lei, începând din luna ianuarie a anului viitor şoferii vor fi obligaţi să plătească 4 lei. Pentru decongestionarea centrului municipiului, noi am fi propus o politică de tarifare și mai drastică.

“Politica de parcări în zona centrală va fi supusă dezbaterii publice conform celor discutate anul trecut. Adică pentru zona zero, ultracentrală, pentru a încuraja folosirea mijloacelor de transport în comun, pentru a fluidiza circulaţia va exista un preţ mai mare pentu plata cu ora a parcărilor în zona zero-ultracentrală a oraşului, evident dacă veţi fi de acord cu acest lucru urmând ca dezbaterea publică să aibă loc în perioada următoare”, s-a adresat Emil Boc în plenul şedinţei Consiliului Local de miercuri.

O altă propunere a administraţiei clujene privind politica de staţionare în centrul municipiului este ca din anul  2017 nu se vor mai elibera abonamente de parcare pe 25 de artere din zona 0 a orașului.

UPDATE: Un cititor ne atrage atenția că, anul trecut, Anna Horvath (viceprimarul aflat azi sub control judiciar pentru posibile acte de corupție), a propus exact aceste schimbări, dar Emil Boc și mașinăria sa de vot le-a respins. De ce? Veneau alegerile. Așa că au stat clujenii să-njure încă un an traficul din centrul orașului din cauză că Emil Boc avea niște alegeri în plan. Să-nțelegem că alegerile din această iarnă nu prea îl mai interesează, sau că din patima de a prelua proiectele altora, pur și simplu i-a scăpat?

Comentarii

Daniel

28.10.2016 11:31

As propune limitarea timpului de parcare in centru la maxim 2h cu eliberarea acelor cartonase de timp care isi incep valabilitatea la momentul la care a fost parcata masina. Astfel soferul este obligat sa plece din centru si sa lase pe altul care are nevoie dupa expirarea celor doua ore. Mersi

tweety

28.10.2016 11:36

eu propun pur si simplu desfiintarea tuturor parcarilor de pe strazile centrale pt ca degeaba poti pune si 100 euro/ora, daca nimeni nu verifica si nu sanctioneaza, e totuna. iar daca cineva isi lasa masina parcata intr-o zona in care apare semnul interzis, 500 euro amenda, daca tot nu se pot ridica masini. Sunt destule locuri in care se pot infiinta parcari cu bariera, unde cu siguranta esti nevoit sa-ti achiti parcarea la iesire. atunci am sa le vad eu pe toate tzoapele de la banci, finante, primarie si pe toti marlanii "stundeti" (student= un om care vrea sa se realizeze in viata si nu vine in cluj cu mertanu' la stat la cafele pe centru) care mai vin cu masina si blocheaza un loc de parcare cate 8-12 ore fara sa plateasca un leu! Traficul/ blocajul in Cluj nu se datoreaza celor care au diverse treburi pe la institutii, banci etc, ci celor cateva mii care isi "abandoneaza" masina de la 8-18 cat timp sunt la munca/baut cafele! 

2dor

04.05.2017 22:28

Cam virulent, dar adevarat, sunt de acord cu parerea ta. 

geo

28.10.2016 12:12

Anul trecut Horvath Anna a propus exact aceste lucruri, iar consiliul local i-a raspuns NU.Inclusiv cerea ca abonamentele de parcare sa NU FIE VALABILE in centru!!!

geo

28.10.2016 12:16

Aveti aici si un articol de anul trecuthttp://ziuadecj.realitatea.net/ administratie/ marea-problema-a-parcarilor -din-cluj-un-amendament-modern-respins-in-consiliul-local --143719.html

Cell

28.10.2016 12:22

degeaba iei masuri de genu, daca politia locala da 1 amenda/zi/agent. 

Adauga comentariu