Emil Boc explică modul în care poate fi amendat utilizatorul de trotinetă care parchează ilegal

În cadrul unei intervenții la un post de radio local, primarul Emil Boc a explicat astăzi modul în care poate fi amendat utilizatorul care își parchează trotineta în locurile interzise din oraș - Primăria amendează firma de trotinete, care urmează a își recupera amenda de la utilizator:

„Lucrurile sunt foarte clare: firma este amendată, pentru că noi nu avem relații contractuale cu utilizatorul. Noi avem relații contractuale cu firma.

Utilizatorul are un card pentru închirierea trotinetei. Acea trotinetă, dacă este lăsată într-un loc ilegal, este ridicată de către Primărie și poți să o primești înapoi dacă se achită taxa de ridicare, așa cum se achită când se ridică mașina.

După aceea, repet, noi discutăm cu firma care e operatorul de trotinete, după aceea el își recuperează de la acel care și-a lăsat trotineta ilegal, pentru că el acolo are un card atașat la acea trotinetă pe care o închiriază.

Deci, din punctul nostru de vedere, e treaba lor cum își recuperează, noi discutăm cu operatorul de trotinete, el este cel care are obligația... Le-am mărit de la 90 de minute la 120 de minute intervalul de timp în care are posibilitatea ca el să o ridice și să o pună în condițiile normale. Nu o face el? La revedere! Aplicăm sancțiunile respective!

Am stabilit clar pe unde se poate circula, Codul Rutier spune clar pe unde nu se poate circula – atenție, încă o dată subliniez: nu se poate circula cu trotineta pe trotuar! Scrie în Codul Rutier! Deci nu mai e voința primarului sau a cuiva! Acolo scrie că nu se poate circula cu trotineta!

De asemenea, am spus că nu se pot lăsa trotinetele pe trotuare cu lățimea mai mică de 2 metri, în stațiile de transport în comun, înainte și după stații, pe trecerile de pietoni, standuri de taxi ș.a.m.d. Sunt precizate acum acest lucruri și cred că, din momentul acesta, avem un cadru legal”, a precizat edilul.

Noul regulament pentru circulația trotinetelor electrice în oraș a fost adoptat în ședința de Consiliu Local din data de 3 noiembrie, la 3 luni după ce flotele de trotinete au ajuns în Cluj-Napoca, unde au circulat și au parcat haotic.

Adauga comentariu