Emil Boc: „Eu sunt pro taximetre pe benzile de transport în comun dedicate”

Taximetriștii clujeni au anunțat că vor circula pe benzile dedicate mijloacelor de transport în comun după ce instanța a considerat că au acest drept. Primarul Emil Boc a declarat azi că el este de acord ca taximetriștii să aibă acces pe acest benzi, dar cei de la Comisia de Circulație încă nu au reușit să se pună de acord.

„În conformitate cu prevederile articolului 20 pct .5 din Legea 38/2003 conform căruia „Taxiurile pot circula în localităţi pe pistele special amenajate pentru mijloacele de transport auto în comun, fără a perturba circulaţia acestora „ care reprezintă normă derogatorie de la cadrul general de reglementare în materia circulației pe drumurile publice, adică OUG 195/2002, legea taximetriei fiind o lege speciala și de strictă interpretare potrivit principiului „specialia generalibus derogant”, și sentințelor civile definitive 3993/2020 și 5298/2020, începând cu data de 29.03.2021, în Cluj Napoca taximetrele vor circula, conform legii, pe aceste benzi respectând semaforizarea dedicata ei! De asemenea, legea 38/2003 nu condiționează circulația pe aceste benzi de faptul ca taximetrele se află pe 𝐋𝐈𝐁𝐄𝐑 sau 𝐎𝐂𝐔𝐏𝐀𝐓 la acel moment”, au transmis taximetriștii clujeni.

Citește mai mult:

Taximetriștii clujeni au câștigat în instanță dreptul DE A CIRCULA pe benzile dedicate transportului în comun

Primarul Emil Boc se pare că a revenit la sentimente mai bune privind accesul taximetriștilor pe benzile folosite exclusiv de mijloacele de transport în comun. Dacă anul trecut îi amenința pe taximetriști cu amenzi, acum primarul susține că el este de acord, dar că decizia nu este în mâinile lui.

„Comisia de Circulație nu a luat încă decizia finală. A rămas doar pe Titulescu deocamdată. Părerile sunt împărțite. Eu sunt pro taximetre pe benzile de transport în comun dedicate. Urmează și Comisia de Circulația să stabilească momentul când această măsură va fi valabilă pentru toată zona Clujului nu doar pentru Titulescu. Este o chestiune de colaborare care sunt convins că va putea fi posibilă în acest oraș”, a declarat primarul Emil Boc la Napoca FM. 

Primarul are aceeași poveste cam de la înființarea benzilor dedicate. Mereu cei din Comisia de Circulație s-au opus și el nu are cum să intervină. Adevărul este că dacă primarul chiar ar vrea cu adevărat ca benzile dedicate să fie folosite și de taximetriști cu siguranță că ar putea urgenta decizia Comisiei de Circulație. 

 

Adauga comentariu