Emil Boc dixit: „Restricțiile se diminuează! Arată direcția corectă pe care este Clujul: Suntem campioni și la vaccinări, și la numărul de teste”

Emil Boc dixit: Restricțiile se diminuează! Începând de marți, clujenii vor putea beneficia de serviciile din spațiile comerciale și de alimentație publică până la ora 21.00 și se vor putea plimba nestingheriți până la ora 22.00 În urma eforturilor susținute, rata infectării din municipiul Cluj-Napoca a scăzut sub 7 la 1000 de locuitori, context în care restricțiile severe aplicate de Guvernul Cîțu se diminuează pe parcursul săptămânii. 

„Aș începe cu o veste bună: le mulțumesc clujenilor că prin comportamentul lor responsabil, prin efortul extraordinar al corpului medical, prin respectarea regulilor am coborât rata de incidență sub 7 la mie”, a declarat primarul Emil Boc în cadrul unei intervenții. 

Și Instituția Prefectului Județului Cluj a publicat Hotărârea potrivit căreia restricțiile se diminuează începând de marți, 13 aprilie 2021. 

„ ❗ Hotărârea nr. 71 din 13 aprilie 2021 privind actualizarea aplicabilității măsurilor suplimentare de diminuare a impactului tipului de risc cu scopul limitării și prevenirii răspândirii virusului SARS-CoV-2 dispuse prin HCJSU nr. 70/12.04.2021, pe raza unor unități administrativ-teritoriale din județul Cluj.
În toate localitățile se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 22.00-5.00;

🔹 magazinele care desfășoară activități de comerț/prestări de servicii în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private, trebuie să își organizeze și să își desfășoare activitatea în intervalul orar 5.00-21.00.

Astfel, pentru această săptămână, de marți până joi inclusiv, se aplică măsurile restrictive diminuate prin care magazinele sunt deschise până la ora 21, iar circulația este permisă până la ora 22.00. După această oră, circulația este permisă doar pe bază de declarație. 

De vineri și până duminică inclusiv, se aplică restricțiile sporite: magazinele sunt deschise până la ora 18, iar circulația este permisă până la ora 20. 

„Știți bine că dacă se coboară rata de incidență sub 7, atunci pe timpul săptămânii aceste restricții se diminuează. 

Este o veste bună!

Arată direcția corectă pe care este Clujul, suntem campioni și la vaccinare, și la număr de teste”, a declarat primarul Emil Boc. 

 

Adauga comentariu