Emil Boc, în direct de pe șantier: „Suntem cu apa aproape la gură”

„Suntem cu apa aproape la gură”, a declarat primarul Emil Boc în cea mai recentă intervenție live de pe șantierul din centrul municipiului Cluj-Napoca, care a cuprins Piața Lucian Blaga, strada Napoca și strada Republicii, dar și strada Petru Maior. 

Edilul Emil Boc a prezentat, din nou, stadiul lucrărilor de infrastructură din Cluj-Napoca și situația Covid-19 în municipiu. Primarul a făcut o plimbare de-a lungul străzii Petru Maior, din dreptul Primăriei până în Piața Lucian Blaga și a trecut în revistă stadiul lucrărilor din zona centrală a orașului.

Potrivit primarului, străzile Emil Isac și Petru Maior sunt gata.

În schimb, pe străzile Napoca și în Piața Blaga lucrările sunt "mai avansate".

„Stadiul lucrărilor pare a fi mai avansat față de vizitele anterioare, s-a schimbat mult, s-a lucrat intens în ultima perioadă. 

Le-am spus, știu bine, la 1 decembrie ies cu chitanțierul și aplicăm sancțiunile aferente dacă nu e gata proiectul.

Sunt șanse să se termine, dar vom ști acest lucru lunea viitoare, când expiră termenul", a declarat edilul Clujului cu privire la stadiul întârzierilor din Piața Lucian Blaga. 

De altfel, Emil Boc reia la nesfârșit aceleași aspecte, fiind deja redundant în privința „chitanțierului” cu care va ieși pentru aplicarea de sancțiuni firmei Diferit SRL, pe care nu va ezita s-o treacă pe „lista rușinii”, deși colaborează cu aceeași firmă pe mai toate șantierele deschise în centrul municipiului.

CITEȘTE ȘI: ”Boculisme” de Ziua Națională pe șantierul din Piața Lucian Blaga: „Anul acesta vom avea un 1 Decembrie marcat solemn... chitanțierul îi pe masă, carnețelul îl am în mănă și ies”

Primăria a inițiat lucrările de reabilitare a Pieței Lucian Blaga și a străzilor adiacente în 12 mai 2020.

Lucrările sunt executate de asocierea SC Diferit SRL – Starcom Exim SRL, valoarea contractului este de 20.592.463, 79 lei fără TVA, iar durata de execuție este de 6 luni. 

Primarul Emil Boc a declarat în mai multe rânduri că nu e mulțumit de ritmul lucrărilor din zona Pieței Lucian Blaga, de pe strada Republicii, unde acestea ar fi trebuit deja încheiate, dar nu a fost să fie.

Motiv pentru care, Emil Boc amenință de luni de zile firma Diferit SRL cu vizite zilnice pe șantier, acolo unde vor fi trecute în chitanțier amenzile aferente. 

Boc a făcut dezvăluiri și în privința noii piste de biciclete care va traversa Piața Lucian Blaga - din strada Petru Maior - prin Piața Lucian Blaga - și a anunțat o nouă trecere de pietoni pe unde vor trece și bicicliștii – chiar prin mijlocul pieței, perpendiculară cu Casa Studenților. 

În plus, în piațeta din fața cafenelei Croco din Piața Lucian Blaga va fi amplasat bustul fostului președinte al Statelor Unite ale Americii, Woodrow Wilson, aflat acum în fața uneia dintre clădirile UMF de pe strada Louis Pasteur. 

„Vom aduce statuia lui Woodrow Wilson, care acum e la Universitatea de Medicină și Farmacie, tocmai pentru a marca importanța acestui om de stat, președintele SUA care în 1918 a avut rolul decisiv în impunerea principiului autodeterminării popoarelor și, implicit, a realizării statului național unitar român. Cei care au studiat istorie știu cât de importantă este partea aceasta care ține de principiul autodeterminării popoarelor”, a mai spus Emil Boc.

Cu ocazia live-ului realizat din Piața Lucian Blaga, primarul nu a uitat să amintească și de arborii pe care Primăria îi plantează „pentru prima oară” în această zonă: 

„Cei 13 copaci sunt aproape toți plantați în fața… hai să zicem la cofetăria Croco. 

Niciodată nu au fost copaci aici, după cum vedeți, arbori de mari dimensiuni care vor crea o atmosferă superbă primăvara-vara și, de ce nu, toamna. 

În sfârșit sunt și aceștia plantați”, a conchis Emil Boc.

De altfel, chiar Emil Boc, alături de viceprimarul său, Dan Tarcea, au plantat câțiva arbori odată cu inițierea lucrărilor, arbori care au fost ulterior îndepărtați de muncitori.  

 

Adauga comentariu