Emil Boc, despre reamenajarea zonei Expo Transilvania: „Nu știu cum să mai tot spun că... Nu pot începe lucrările anul ăsta”

După ce a anunțat realizarea unui mega-parc sportiv în zona Expo Transilvania, modernizarea zonei și realizarea unui parking, reprezentanții autorităților locale o dau de-a-ntoarselea. Din cauza procedurilor tehnice, lucrările nu vor începe degrabă. Cel puțin NU în acest an. 


„Bun. Aici e un proiect major pe care noi îl avem în dezvoltare, pe ce înseamnă amenajarea de spații verzi. 

Știți bine că am lansat proiectul pentru realizarea studiului de fezabilitate pentru partea aceasta de Expo Transilvania, un proiect pe 17 ha de teren. 

Să vă spun în ce fază e în momentul de față: avem 4 oferte în evaluare pentru ceea ce înseamnă realizarea studiului de fezabilitate, PUZ, proiect tehnic. 

Și vom avea cât de curând o rezoluție pe acest proiect. 

Deci este un parc cu facilități sportive, zone moderne pentru pietoni, construire parking în cartierul Mărăști”, a declarat primarul Emil Boc în cadrul unei intervenții. 

Potrivit edilului, în zona Expo Transilvania a fost oprită construcția de blocuri de peste 10 etaje. 

În privința șanselor de a da startul acestui proiect, primarul s-a arătat rezervat.

„Eu le iau pe etape. Acum este licitația... 

Nu știu cum să mai tot spun că... Nu pot începe lucrările anul ăsta.

N-au cum să înceapă lucrările pentru că sunt proceduri tehnice. 

Și când îți faci o casă, mă, omule!

Prima dată îți faci planul de casă. După aceea primești, obții autorizație. 

După aia-ți cauți constructor și după aia bagi sapa-n pământ. 

Gândiți-vă la 17 hectare de teren!? Și din bani publici”, a conchis primarul Emil Boc. 

Proiectul înaintat anul trecut de administrația locală privind regenerarea urbană a zonei Expo Transilvania prin amenajarea și extinderea Parcului Aurel Vlaicu, dar și amenajarea străzilor adiacente, precum și construirea unui parking a stârnit interesul unui număr de 4 (asocieri) firme.

În decembrie anul trecut, autoritățile lansau licitaţia publică privind "Servicii de elaborare a Planului Urbanistic Zonal, expertizei tehnice, studiilor specifice tipului de investiţie, studiilor de fezabilitate şi documentaţiei de avizare a lucrărilor de intervenţii, a proiectelor tehnice, respectiv asigurarea asistenţei tehnice pe perioada de execuţie a lucrărilor pentru obiectivul mixt de investiţii "Regenerare urbană a zonei verzi Expo - Transilvania: amenajare şi extindere Parc Aurel Vlaicu, amenajare străzi adiacente după conceptul walkable and smart - city şi contruire parking". 

Valoarea estimată a proiectului este de 2.200.000 lei, bani din fonduri bugetare. 

Potrivit autorităților, câştigătorul licitației privind realizarea PUZ și studii pentru revitalizarea zonei Expo Transilvania ar putea fi anunțat în vara lui 2021. 

Emil Boc a anunțat că pentru realizarea proiectului de modernizare și reamenajare a zonei Expo Transilvania, administrația va recurge la exproprieri în cazul terenului de 1,5 hectare, aflat în proprietatea privată.

În locul parcării urmează să fie amenajat un spațiu verde cu funcțiuni sportive, pe modelul bazei sportive Gheorgheni. Și străzile adiacente vor fi modernizate, iar parcul Aurel Vlaicu va fi extins.

CITEȘTE ȘICompetiție acerbă pentru revitalizarea zonei Expo Transilvania. Ce firme s-au înscris pentru a obține contractul de peste 2 milioane de lei?

Adauga comentariu