Emil Boc, despre HUB-ul educațional din Borhanci: „Orizontul este 2026, odată cu funcţionarea centurii metropolitane”

Colonia Borhanci, unde Primăria promitea un cartier al tineretului rămas nerealizat, precum și un aqua park propus de edilul Boc, dar blocat de comunitatea clujeană, urmează să devină un Hub educațional. Localnicii de aici mai au de așteptat doar 6 ani până când Primăria va reuși să transpună în practică ceea ce acum este doar în stadiul de pregătire. 

Primarul Emil Boc a luat act în cadrul ședinței de Consiliu local de petiția semnată de locuitorii din cartierul Borhanci prin care aceștia solicită măsuri urgente pentru îmbunătățirea condițiilor de trai într-un cartier realizat până acum de administrația locală pe modelul Florești: doar blocuri-dormitor.

CITEȘTE ȘIEmil Boc, despre HUB-ul educațional din Borhanci: „Orizontul este 2026, odată cu funcţionarea centurii metropolitane”

 Edilul a recunoscut că primăria a început pregătirea acestui proiect în urmă cu o lună de zile doar, însă vechile proiecte rămase nerealizate – cartier al tineretului ori aqua park – vor fi date uitării, întrucât Borhanciul va deveni până în 2026 un Hub Educațional. 

Ziar de Cluj semnala acest proiect inițiat de Primărie în campanie electorală, drept răspuns la condițiile dificile de trai ale localnicilor din această zonă. 

CITEȘTE ȘIBORHANCI, de la cartier de locuințe la HUB Educațional. Boc: „Continuăm această politică de a duce facilitățile de bază pentru cetățean cât mai aproape”

În Borhanci ar urma să fie construit un hub educaţional - şcoală, grădiniţă, creşă, parc - pe o suprafață de cca 76 de ha, pe locul în care a fost promis în alte campanii electorale Cartierul Tineretului. 

„Toate studiile de fezabilitate ne-au arătat că acolo nu se poate face cartier de locuinţe şi nici aqua park, costă foarte mult stabilizarea terenului pentru astfel de investiţii. 

Aşa că, în urmă cu o lună, am decis ca pe acest teren să facem un hub educaţional şi un parc. 

Suntem în pregătirea proiectului, în 2021 vom reveni cu etapele de implementare.

Orizontul este 2026, odată cu funcţionarea centurii metropolitane. 

E posibil să fie şi investitori care să vrea să pună umărul la acest proiect. Până la finalizarea centurii metropolitane, construcţiile în Borhanci sunt sistate", a declarat edilul Emil Boc, în şedinţa de CL.

În toamna anului 2015 primarul Emil Boc anunța realizarea unui cartier: un cartier întins pe o suprafață de 80 ha cu parcele de case pentru tineri.

Acum, Borhanciul va deveni hub educațional. 

Emil Boc a anunțat, vineri, „vestea bună” - toate proiectele mari, precum metroul și centura metropolitană se vor realiza pentru a crește calitatea vieții în Cluj. 

Bunăoară, locuitorii din cartierul Borhanci - cu credite pe viață pentru visul de a locui într-un cartier cu blocuri-dormitor - mai au de așteptat doar 6 ani până când petiția pe care au semnat-o va deveni realitate. 

Cel puțin așa arată situația în cel mai optimist scenariu. 

Realitatea este, însă, cu totul alta: reprezentanții administrației locale se întrec în promisiuni verzi, nepoluante și digitale, timp în care clujenii trebuie să facă față unui oraș prea puțin prietenos cu pietonii, poluat și prea puțin verde.

Un Cluj sufocat de trafic și promisiuni.

CITEȘTE ȘIExtinderea arterei Constantin Brâncuși, amânată din cauza campaniilor electorale

nodul rutier Borhanci-Romul Ladea-Fagului-Brâncuși este blocat în fiecare zi


Adauga comentariu