Emil Boc, despre colaborarea cu UDMR în Consiliul local: „Prima mea opțiune este de a continua acest parteneriat...”

După ce a obținut un scor considerabil după alegerile locale de duminică, de 74.76% rezultate parțiale, Emil Boc le-a mulțumit clujenilor pentru sprijin în cadrul unei conferințe de presă susținute alături de alți lideri peneliști, precum Daniel Buda, Dan Tarcea ori Alin Tișe. În cadrul discuției, primarul Emil Boc a declarat că dorește să continue colaborarea cu UDMR la nivelul administrației locale.

Emil Boc a vorbit despre rezultatele alegerilor locale, după ce a câştigat un nou mandat la Primăria Municipiului Cluj-Napoca.

„Simt o uriașă responsabilitate și sper să nu-i dezamăgesc…”


„Nu am cuvinte să le mulțumesc clujenilor pentru încrederea acordată. Ei m-au inventat și reinventat politic de fiecare dată, le datorez tot ceea ce sunt și tot ceea ce am făcut și fac în viața publică. De aceea, simt o uriașă responsabilitate și sper să nu-i dezamăgesc.

Îi asigur de tot ceea ce știu și pot, iar împreună cu echipa din care fac parte, ne vom strădui să facem, astfel încât să nu transformăm acest uriaș vot de încredere într-o dezamăgire. De asemenea, le mulțumesc tuturor colegilor mei, care au făcut o campanie impecabilă și în acest an”, a declarat Emil Boc.

De asemenea, în cadrul intervenției, edilul Emil Boc s-a referit și la posibilitatea de a continua parteneriatul cu UDMR în Consiliul Local.

„Prima mea opțiune este de a continua acest parteneriat, pe care îl avem din 2004. Evident, că politic vom discuta când vom avea toate rezultatele finale, dar ca primar am spus că în acest oraș toată lumea trebuie să se simtă ca acasă.

Colaborarea cu UDMR a fost o cheie a menținerii unui echilibru în Cluj-Napoca și consider că acest oraș este al tuturor, indiferent de etnie.

Din punctul meu de vedere, este prima opțiune, dar decizia nu îmi aparține mie în final. Eu nu uit faptul că în 2012 când nu aveam majoritate și UDMR putea foarte bine să meargă alături de USL atunci, gândiți-vă ce era USL-ul, au optat să vină alături de mine și să continuăm... Din punctul acesta de vedere eu n-o să mă dezic, ca o opțiune personală, ca primar”, a declarat Boc.

Din nefericire, potrivit declarației președintelui Alin Tișe, prezent și el în cadrul conferinței de luni susținute de reprezentanții locali ai PNL, colaborarea cu UDMR la nivelul administrației județene nu a fost încă decisă, Tișe mizând pe „opțiuni diverse”:

„La Consiliul Județean așteptăm să se confirme numărătoarea finală și momentul în care vom vedea exact dacă avem sau nu majoritate.

Dar să presupunem că o vom avea deoarece pentru asta mai avem nevoie de un singur mandat. Vom analiza la nivelul Consiliului Județean. (…). 

Am avut o colaborare bună, însă așteptăm oficial rezultatele, există opțiuni diverse”, a declarat Alin Tișe.

Emil Boc a susținut că dorește menținerea parteneriatului cu UDMR, însă a precizat că decizia finală aparține partidului

 

Adauga comentariu