Emil Boc dă „funăria” din pod, în cazul numirii noului prefect UDMR: „E un gest de sfidare fără precedent. Organizația este umilită. Noul prefect să respecte simbolurile naționale”

Primarul Emil Boc este extrem de nemulțumit de decizia conducerii centrale a PNL de a ceda funcția de prefect al județului Cluj celor de la UDMR. Boc susține că este un gest de sfidare și de umilire a organizației PNL Cluj. Pe de altă parte, în mod deloc suprinzător, Boc l-a avertizat pe Tasnadi să respecte simbolurile naționale.

„Răsucești cuțitul în rană și mai pui și sare. E fără cuvinte. E un gest de sfidare fără precedent a conducerii PNL, față de organizația PNL Cluj. Eu am fost președinte la această partdid din 2005 până în 2012, dar niciodată Clujul nu a fost umilit… ca de altfel niciodată ca președinte de partid nu am umilit organizațiile politice care au adus scor politic la partid. Clujul, că le place unora, că nu le place, a adus cele mai multe voturi, în zestrea generală a PNL la toate alegerile. Organizația care aduce cele mai multe voturi este umilită. Asta este o palmă dată tuturor colegilor mei din PNL, care au muncit cu bună credință, ne-am străduit, iar conducerea centrală a partidului m-a sfidat”. Asta doare și s-au trecut niște linii roșii la Cluj în relația dintre conducerea centrală și PNL Cluj. Asta este vocea unanimă a tuturor colegilor. Nemulțumirea este generală”, a declarat Emil Boc.

Primarul Emil Boc a declarat că nu are nimic cu noul prefect, mai ales că nici nu îl cunoaște, însă i-a transmis că are de la el pretenția să respecte legile și simbolurile naționale.

„Pe mine mă interesează respectarea în integralitate a legii de către noul prefect, și mai ales respectarea tuturor simbolurilor naționale. N-am de gând să tolerez nimic, nici cel mai mic derapaj. Eu am conclucrat cu toți prefecții. Am schimbat 10-12 prefecți de când sunt primar. Am colaborat și așa cum spune în Constituție între primar și prefect nu există nicio relație de subordonare, doar de cooperare. Nu îl cunosc pe domnul prefect. Nu am nimic cu persoana domnului prefect. Dar voi avea doar două pretenții fundamentale care la are orice cetățean român: să respecte legile și simbolurile naționale. Voi fi atent la această nuanță care pune multe semne de întrebare la prima vedere”; avertizează Emil Boc.

În ciuda declarațiilor sale privind orașul multicultural și bună conviețuire dintre români, maghiari și alte etnii la Cluj-Napoca, Boc pare extrem de îngrijorat că noul prefect va face derapaje în ceea ce privește simbolurile naționale. Se pare că în Boc s-a trezit spiritul din Răchițele și a uitat pe moment toate declarațiile privind multiculturialismul.

De altfel, dovezile de multiculturalism ale primarului Boc sunt plăcuțele bilingve pe care le-a refuzat ani de zile și izolarea comunității de romi de la Pata Rât.

 

 

Adauga comentariu