Emil Boc continuă mascarada de PR cu așa-zisul metrou clujean. În spiritul Cântării României, scoate pe piață denumiri de toată jena pentu așa-zisele stații de metrou. Până și penibila statuie a lui Avram Iancu pare mai puțin chicioasă

S-a activat uaseceristul fruntaș din Emil Boc care a aruncat pe piața de PR a Clujului denumirile celor 19 stații ale așa-zisului metrul din Cluj. În dulcele stil al Cântării României, pe noul traseu de PR ”Bumbești - Livezeni”, avem denumiri pornind gen „Țara Moților” „Natura Verde”,  „Cosmos” și „Viitor”.

E OK! Cel mai grea etapă a acestui proiect a fost depășită! Tot înainte, tovarăși! Potcoavele s-au procurat, acum mai trebuie cumpărați și caii.

Așa-zisul Metrou va fi finanțat (undeva între stațiile Cosmos și Viitor) din fonduri din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNNR), susține în continuare primarul. Asta deși PNNR nu prea are de unde să dea cele 5 miliarde de euro la cât estima Emil Boc, în 2015, că ar costa această investiție, când însuși el, PNNR este mai mic cu multe miliarde decât se estima să fie. De la 41 a scăzut la 29. Și asta la prima strigare. Mai mult, ca să vă fie clară minciuna, Emil Boc nu are la ora asta decât un studiu de prefezabilitate extrem de scump și nici un termen realist de finalizare a lucrărilor la metrou pentru anul 2026 pentru a se putea încadra în condițiile de finanțare prin PNNR. Dar ne pune la încercare reziliența prin denumiri de toată jena lipite de stațiile unui metrou mult prea îndepărtat.

Prin urmare, primăria municipiului Cluj-Napoca tocmai ce a anunțat că a fost depusă solicitarea de emitere a acordului de mediu pentru proiectul metroului. Documentația cu privire la întregul proiect a fost publicată pe site-ul instituției, aceasta cuprinzând inclusiv numele stațiilor de metrou. Conform documentelor, perioada de implementare a proiectului este de aproximativ 6 ani, urmând ca metroul să fie finalizat complet (doar declarativ, că de declarații fără finalizare concretă e plin podul lui Emil Boc) la finalul anului 2026. Acum investiția va ajunge la aproximativ 1,3-1,5 miliarde de euro fără TVA.

Ia să vedem ce zicea Emil Boc pe vremea când era alt Emil Boc și nu avea nevoia obsedantă de a da din gură despre metrou (că avea alte promisiuni de făcut și de neonorat):

Așa că să râdem cu Emil Boc (pe banii noștri) și să vedem cum se numesc pe hârtie cele 19 stații:

 1. Țara Moților
 2. Teilor
 3. Copiilor
 4. Sănătății
 5. Prieteniei
 6. Natura Verde
 7. Mănăștur
 8. Sfânta Maria
 9. Florilor
 10. Sportului
 11. Piața Unirii
 12. Piața Avram Iancu
 13. Armonia
 14. Piața Mărăști
 15. Transilvania
 16. Viitorului
 17. Muncii
 18. Cosmos
 19. Europa Unită

Poate ne spune Excelența Sa, Prea Primarul Emil Boc, ce legătură au aceste denumiri scoase din burtă cu ceea ce înseamnă istoria Cluj-Napoca? De ce nu a gândit (împreună cu grupul său de șoșonari politici), o stație Iuliu Hossu? Nu, că era greco-catolic. O stație Matei Corvin? Nu, că nu e decâr pe jumătate român. Cumva o stație Lucian Blaga, Ion Rațiu, Ianos Bolyai, Ferenc David?

Multiculturalul și multietnicul Boc nu e în suflețelul său decât un Funar mai mititel.

 

Adauga comentariu