Din oras

Emil Boc: "Conflictul juridic asupra terenului amână proiectul aquapark din Grigorescu"

Problemele jurdice asupra terenului din cartierul Grigorescu, pe care primăria anunţă de peste un deceniu că va construi un aquapark pentru clujeni, amână, încă o dată, pentru o dată necunoscută, demararea proiectului. Informaţia a fost oferită în această dimineaţă de însuşi primarul EmilBoc, cel care promitea, încă din primul său mandat, că la Cluj-Napoca se va ridica într-un timp foarte scurt un aquapark. Cum timpul este ceva relativ, un deceniu de aşteptare e un mizilic, raportat la vârsta unui dinozaur politic cum începe să devină edilul.

Dosarul ce vizează stabilirea statulului juridic al terenului pe care, de peste un deceniu, li se promite clujenilor construirea unui aquapark, a fost retrimis spre judecare. Acest lucru va întârzia cel puţin 2-3 ani posibila investiţie a primăriei într-un spaţiu de relaxare pentru clujeni. În tot acest timp, locuitorii Clujului, oraș de cinci stele,  sunt nevoiţi să meargă zeci de kilometri la Turda, Cojocna, Dej sau Gherla, pentru a face o baie la un ştrand public. 

Ştrandul Sun s-a redeschis merge.. .Rămâne marea neîmplineire datorită conflictului juridic pe suprafaţa de teren de acolo de a putea merge mai departe cu construirea aquapark-ului. Proiectul merge în continuare, sunt şanse, numai că se amână. În loc să se finalizeze în Instanţă, la ultimul termen, s-a trimis spre rejudecare. Trebuia să ne spună e al primăriei, e al USAMV-ului, e al RADP-ului, a cui o fi, dar să ştim o dată a cui proprietate este o parte  importantă de teren de acolo, ca să putem discuta cu proprietarul şi să putem face investiţia. Nici USAMV-ul nu poate să meargă mai departe să cedeze, pentru că nu poate ceda o parte din patrimoniu, nici noi nu putem investi cât nu suntem proprietari şi uitaţi stăm aşa cu un teren unde pusesem o grămadă de bani să mutăm liniile de Transelectrica, care traversau o parte din teren,  să o mutăm de acolo pe marginea terenului, tocmai pentru a se putea realiza aquapark-ul în speranţa că proprietatea terenului va fi rezolvată. Deocamdată, din nefericire nu s-a putut rezolva acest lucru din aceste motive de revendicări, de retrocedări, care încă mai blochează multe, multe investiţii în acest oraş. Despre aceste lucruri altă dată…important este că oraşul merge pe direcţia bună, este creştere economică, somajul este aproape inexistent, calitatea vieţii este apreciată de cei care vin dinafară în special. Noi ştim că mai avem multe lucruri de îmbunătăţit pentru a fi mai bine. Din nefericirte acest conflict juridic amână începerea lucrărilor” – a afirmat Emil Boc la un radio unde se simte confortabil să dea declarații.

Emil Boc a mai afirmat că nu cunoaşte în detaliu situaţia Băilor Someşeni unde, pe o locaţie de 14 hectare, s-a discutat, în urmă cu mulţi ani, demararea unei investiţii private.

„Este partea care iarăşi este blocată de la Băile Someşeni din motive pe care eu încă nu le cunosc în detaliu. La Băile Someşeni unde este o suprafaţă de teren de 14 hectare complet şi total privată, noi am adoptat o HCL să facem drumul până axolo. Partea investitorilor nu o poate face primăria pentru că nu suntem noi proprietari”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *